Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ρόδου ο δήμαρχος Αλ.Κολιάδης
Δήμος

Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ρόδου ο δήμαρχος Αλ.Κολιάδης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ρόδου αναφέρεται:
«Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Ρόδου (Τεχνικό στο Ζέφυρος), και ιδιαίτερα την έλλειψη θέρμανσης, απείχαν από τα μαθήματά τους και επισκέφτηκαν το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την πρώτη του συνεδρίαση στις 11 του μήνα. Οι μαθητές στη πλειοψηφία τους είναι ενήλικες, οικογενειάρχες και ελεύθεροι επαγγελματίες ή εργαζόμενοι γενικότερα.
Αντιπροσωπεία των μαθητών εξέθεσαν στην ολομέλεια του Δ.Σ. τα χρονίζοντα προβλήματα του συγκροτήματος με εντονότερο αυτό της έλλειψης θέρμανσης κατά τις βραδινές ώρες που λειτουργεί το δικό τους σχολείο και η θερμοκρασία πέφτει πολύ χαμηλά!
Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Κολιάδης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου και αμέσως την επομένη κατά τις νυχτερινές ώρες επισκέφτηκε το σχολείο συνοδευόμενος με τους καθ ύλη αρμόδιους συνεργάτες του. Τον αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Καλοπήτα, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Τσουβάλη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και μέλος της Σχολικής Επιτροπής. Βαγιανάκη Βασίλη.
Το κλιμάκιο του δήμου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του σχολείου κ. Οικονόμο Νίκο για τα προβλήματα του συγκροτήματος, με προτεραιότητα αυτό της θέρμανσης, τις στρεβλώσεις στη χρηματοδότηση του σχολείου, του ελλιπή φωτισμού και τις κτιριακές υποδομές γενικότερα.
Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε, παρά την οικονομική στενότητα του Δήμου, μέσα στη βδομάδα να επισκεφτούν τα συνεργεία του δήμου το σχολείο και να επιδιορθώσουν το σύστημα της θέρμανσης σε πρώτη φάση μέχρι να γίνει μελέτη για τη ριζική επίλυση του προβλήματος!
Οι μαθητές με τη σειρά τους υποσχέθηκαν ως επαγγελματίες να βοηθήσουν στο μέτρο του δυνατού στην αποκατάσταση των βλαβών, δεσμευόμενοι για ολιγοήμερη πίστωση χρόνου αφού η νέα δημοτική αρχή μόλις και ανέλαβε! Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να εξάρει το ύφος των μαθητών για τον τρόπο που αντιμετώπισαν το σοβαρό αυτό πρόβλημα ιδιαίτερα για την στάση τους ενώπιον της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου. Απευθυνόμενος στο σύνολο των μαθητών του σχολείου δήλωσε την συμπαράστασή του και τη θέληση της νέας δημοτικής αρχής για την επίλυση των προβλημάτων στα σχολικά κτίρια γενικότερα.
Τέλος, ο διευθυντής του σχολείου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, και το κλιμάκιο των συνεργατών του, για την άμεση ανταπόκριση και για το γεγονός ότι επέλεξαν το πολύπαθο συγκρότημα του Ζέφυρου να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα των σχολείων του δήμου μας. Αναμένεται να φανεί και στη πράξη αυτό το ενδιαφέρον και πάλι να το επικροτήσουμε όλοι, εκ του αποτελέσματος πλέον.»