Δήμος

Α.Καμπουράκης: “Στη φετινή σεζόν, η Ρόδος αποδεικνύει τον δυναμισμό της, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ ζήτησης”

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη για το 3ο Aegean Yachting Festival

Το 3ο Aegean Yachting Festival,  θεσμός πλέον για τον θαλάσσιο τουρισμό στη χώρα μας,  αναδεικνύει την υψηλή προστιθέμενη αξία  της Ρόδου στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Ρόδος η μοναδική. Εδώ που το μπλε της θάλασσας, το γαλάζιο του ουρανού και ο ήλιος  σμίγουν με  τον κλασσικό και τον μεσαιωνικό πολιτισμό, την αυθεντική φιλοξενία και το χαμόγελο των ανθρώπων.

Με μοναδική γεωγραφική θέση, μέσα στην πολυνησία του Νοτίου Αιγαίου. Όταν μάλιστα  το Christies Real Estate τοποθετεί τα ελληνικά νησιά ως τον 2ο καλύτερο προορισμό στον κόσμο για πολυτελή yachting, ακριβώς πίσω από τη Γαλλική Ριβιέρα και πάνω από προορισμούς όπως οι Παρθένοι Νήσοι, το Palm Beach, η Φλόριντα και η Costa Esmeralda της Ιταλίας.

Την ίδια στιγμή,  σύμφωνα με  το Bloomberg, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των SuperYachts από τον Ιούνιο του 2021, ενώ κατατάσσεται στο top-3 των πιο δημοφιλών προορισμών στην αγορά ναυλώσεων παγκοσμίως με μερίδιο αγοράς 17%, πολύ κοντά στη Νότια Γαλλία (20% της αγοράς) και την Ιταλία (19%).

Όλα τα στοιχεία είναι επίσημα και τα ανακοίνωσε πρόσφατα η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Σε αυτό το εξαιρετικά ενθαρρυντικό momentum, η Ρόδος, με διαρκώς αναβαθμιζόμενες υποδομές και υπηρεσίες, κερδίζει τους λάτρεις του yachting, του μεσογειακού τρόπου ζωής στη θάλασσα και την εμπειρία  της σπάνιας   ομορφιάς που είναι προσβάσιμη μόνο δια θαλάσσης. Έτσι, αγορές μεσαίας και υψηλής εισοδηματικής τάξης συνεισφέρουν σημαντικά στα τουριστικά έσοδα και στην ευημερία της τοπικής οικονομίας.

Η Ρόδος στο πλαίσιο της ανάπτυξης της τουριστικής στρατηγικής της,  έχει θέσει ως στρατηγική προτεραιότητα την ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, ιδίως του θαλάσσιου τουρισμού υψηλών απαιτήσεων, όπως είναι ο τουρισμός των σκαφών αναψυχής.

Με όραμα, σχέδιο και καθημερινή δουλειά  θέλουμε να αναδείξουμε τη Ρόδο σε πράσινο νησί  και  σε πρότυπο βιώσιμου ποιοτικού τουρισμού με θεματικές διαστάσεις που ακολουθούν τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, όπως ο θαλάσσιος τουρισμός που αναπτύσσεται ταχύτατα.

Στη φετινή σεζόν, η Ρόδος αποδεικνύει τον δυναμισμό της, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ ζήτησης.  Όμως οι επιτυχίες δεν μας εφησυχάζουν. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και κάθε ευκαιρία, δημιουργούμε συνεργασίες και συνέργειες μεγάλης κλίμακας ώστε με βάση το τρίπτυχο «Βιωσιμότητα – Ποιότητα – Θεματικός Εμπλουτισμός»,  η Ρόδος μας να ατενίζει με αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση τους ανοιχτούς ορίζοντες του μέλλοντος.

Γι’ αυτό και η πόρτα του Δήμου Ρόδου είναι ανοιχτή σε συνέργειες, σε συνεργασίες, σε  κάθε πρόταση που οδηγεί τη Ρόδο ψηλότερα. Μια καλή «μαγιά» ικανών ανθρώπων και έξυπνων ιδεών κάνει την «πίτα» της τουριστικής ανάπτυξης να φουσκώσει,  κι αυτό είναι το ζητούμενο. Να φτάνει μεγαλύτερο κομμάτι οφέλους από την επιτυχία της ροδίτικης φιλοξενίας σε όσο το δυνατόν περισσότερους Ροδίτες, μεγιστοποιώντας  τα αναπτυξιακά αποτελέσματα  και διασφαλίζοντας  την κοινωνική  ευημερία στο νησί μας.   Με αυτές τις λίγες σκέψεις, καλωσορίζω στη Ρόδο μας όλους τους συμμετέχοντες και εύχομαι κάθε επιτυχία στο 3ο Aegean Yachting Festival.