Πολιτική Υγεία

Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Υπάρχουν προβλήματα με τη στελέχωση του ΕΣΥ στα νησιά

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στην Υγεία.

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το υπουργείο Υγείας στη στελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας, κυρίως στα νησιά, παραδέχτηκε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να απαντήσει στο σχόλιο του δημοσιογράφου για τις επικρατούσες “συνθήκες πολέμου στα νοσοκομεία”.

Σχολίασε πως “για κάθε ιστορία δύσκολης επαφής με το σύστημα Υγείας, μπορώ να πω περιπτώσεις ασθενών που μιλάνε με τα καλύτερα λόγια, παρά τα προβλήματα”.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως οι 10.000 προσλήψεις που είχαν εξαγγελθεί από τον ίδιο δρομολογούνται, σημειώνοντας, ωστόσο, πως υπάρχουν προβλήματα κυρίως σε νησιά, όπου οι προκηρύξεις βγαίνουν άγονες.

Ανέφερε, επίσης, πως επιστρέφουν στην Ελλάδα επιστήμονες από το εξωτερικό, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το ΕΣΥ.

Για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στην Υγεία και την αναβάθμιση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, είπε πως τρέχουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

“Σύντομα, θα με δείτε να εγκαινιάζω νέες δομές”, σημείωσε, ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας το 2025 ως ορόσημο, καθώς τότε ολοκληρώνεται το Πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης.