Πολιτική

Διατηρούνται ως έχουν το Εφετείο Δωδεκανήσου και τα Πρωτοδικεία Κω και Ρόδου Μετατρέπονται τα Ειρηνοδικεία του νομού μας σε Πρωτοδικεία

Διατηρούνται ως έχουν το Εφετείο Δωδεκανήσου αλλά και τα Πρωτοδικεία Κω και Ρόδου, ενώ μετατρέπονται τα Ειρηνοδικεία του νομού μας σε Πρωτοδικεία.

Αυτό ξεκαθάρισε χθες ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωάννης Μπούγας στη συνάντηση που είχε για το Δικαστικό Χάρτη με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, ενώ έκανε γνωστό ότι για το θέμα πρόκειται να κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Ρόδου και Κω κ.κ. Βασίλης Περίδης και Μανώλης Χατζηάμαλλος.

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αντιδράσεις αναφορικά με την πιθανή συγχώνευση του Εφετείου Δωδεκανήσου με το Εφετείο Αιγαίου που βρίσκεται στη Σύρο, θέμα το οποίο έχει τεθεί σε αρκετά κυβερνητικά στελέχη από το φθινόπωρο έως και πρόσφατα. Μάλιστα αυτό που επισημαίνεται είναι ότι σε περίπτωση που γινόταν κάτι τέτοιο θα δημιουργούνταν σοβαρά προβλήματα στις εκδικάσεις των υποθέσεων και κατ’ επέκταση στην απονομή της δικαιοσύνης.

Πλέον μετά τη διαβεβαίωση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης χθες, τα εν λόγω Εφετεία θα παραμείνουν ως έχουν ενώ σε ότι αφορά τα Ειρηνοδικεία της περιοχής μας αυτά θα μετατραπούν σε Πρωτοδικεία, όπως για παράδειγμα το Ειρηνοδικείο Καλύμνου κ.α.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε, ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στις 11/1/2024 για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας μεταξύ του Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα και των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, στην οποία συμμετείχαμε με τον Πρόεδρο του ΔΣ ΚΩ μας ανακοινώθηκε η διατήρηση του Εφετείου Δωδεκανήσου και των Πρωτοδικείων Ρόδου και Κω ως έχουν και η μετατροπή όλων των Ειρηνοδικείων του Νομού Δωδεκανήσου σε Πρωτοδικεία. Για το θέμα θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο.

Ρόδος 12/1/2024

Ο Πρόεδρος
Βασίλειος Περίδης»