Το μήνυμα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, για το νέο έτος
Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος: Στην εποχή των αλλεπάλληλων κρίσεων, απαντάμε με ανεξάντλητες δυνατότητες. Σε αυτό το Νέο Νότιο Αιγαίο ξημερώνει η νέα χρονιά του 2024 και μαζί μια νέα εποχή δημιουργίας και προόδου

Το μήνυμα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, για το νέο έτος

Ευχές και απολογισμός. Τέλος διαδρομής και αφετηρία άλματος. Αυτό είναι το 2024 που περιμένουμε.
Αφήνουμε πίσω μια ακόμα χρονιά που είχε όλα όσα χαρακτηρίζουν την εποχή στην οποία ζούμε. Προκλήσεις, αγωνίες, κινδύνους αλλά και όσα επίσης χαρακτηρίζουν το νέο Νότιο Αιγαίο όπως το κτίσαμε με σκληρή συλλογική δουλειά. Νέες κατακτήσεις, διακρίσεις και κορυφές.
Ένα Νότιο Αιγαίο που στα βαθιά σκοτάδια ανακάλυπτε την προοπτική και στις αλλεπάλληλες κρίσεις αντέτασε τις ανεξάντλητες δυνατότητες.
Το νέο Νότιο Αιγαίο δεν πνίγεται στην μιζέρια.
Το νέο Νότιο Αιγαίο φέρνει την μια πίσω από την άλλη εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή διάκριση η ακόμα καλύτερα πρωτιά.
Το νέο Αιγαίο κτίζει έξυπνα και με σχέδιο το μέλλον του. Διακρίνεται και κερδίζει πληθυσμό, θέσεις εργασίας, εισόδημα, βιωσιμότητα, αειφορία και μέλλον!
Το 2023, η ομάδα μου και εγώ λάβαμε την υψηλότερη τιμή και αναγνώριση που μπορεί να απολαύσει κάνεις στην πολιτική. Την ευρεία εμπιστοσύνη των πολιτών. Την κρατάμε δίπλα στην καρδιά μας ως παράσημο και χρέος μαζί.
Συνεχίζουμε με οδηγό την υψηλότερη κατάκτηση μας, την συλλογική αυτοπεποίθηση και πίστη στις δικές μας δυνάμεις, στο δικό μας σχέδιο, στα δικά μας χέρια.
Κάθε μέρα νησί & έργο, Κάθε μέρα νησί & δράση, Κάθε μέρα νησί & πρωτοβουλία, Κάθε μέρα νησί & πρόοδο.
Ένας τόπος που μέσα στο ιστορικά μεγαλύτερο σερί κρίσεων πέτυχε να βγει Μπροστά, κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία.
Χρόνια Πολλά,
Με Υγεία, Ειρήνη, Χαμόγελο και επιτυχίες σε κάθε ατομικό και συλλογικό στόχο,
Καλή Χρονιά ✌️

 

Σε λίγες ώρες αποχαιρετάμε μία χρονιά που είχε τα πάντα, στην εποχή των μόνιμων κρίσεων, της παρατεταμένης περιόδου αστάθειας και ανασφάλειας στην οποία ζει ο πλανήτης μας.

Μια χρονιά στην οποία και στο Νότιο Αιγαίο βιώσαμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και τον εφιάλτη των δασικών πυρκαγιών, τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης, όπου άνθρωποι και τόποι εργαλειοποιούνται με μεγάλο ανθρωπιστικό πρωτίστως κόστος και αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες του πληθωρισμού, της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης.

Ναι, το 2023 είχε δυσκολίες. Αλλά είχε και κατακτήσεις.

Γ. Χατζημάρκος: Στην εποχή των αλλεπάλληλων κρίσεων, απαντάμε με ανεξάντλητες δυνατότητες. Σε αυτό το Νέο Νότιο Αιγαίο ξημερώνει η νέα χρονιά του 2024 και μαζί μια νέα εποχή δημιουργίας και προόδου

Αυτός ο τόπος υπήρξε η πρώτη Περιφέρεια σε απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η Περιφέρεια με τα πρωτοποριακά προγράμματα αειφόρου ανάπτυξης και βιωσιμότητας στην Τήλο, την Χάλκη, την Αστυπάλαια, τη Ρόδο που γίνονται πρότυπα στην Ελλάδα και στον κόσμο και ανοίγουν τον δρόμο σε ένα βιώσιμο αύριο.

Η πρώτη πανελλαδικά Περιφέρεια στον Τουρισμό τόσο σε αριθμό αφίξεων και επισκέψεων όσο και σε ύψος εσόδων.

Αλλά και η Περιφέρεια της οποίας τα νησιά βρέθηκαν στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε ταξιδιωτικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

Η πρώτη Περιφέρεια στην Ευρώπη σε ρυθμό ανάπτυξης.

Η πρώτη στην Ευρώπη και στη μείωση της ανεργίας.

Η μόνη Περιφέρεια της χώρας με αύξηση πληθυσμού, αδιαμφισβήτητος δείκτης ευμάρειας και ασφάλειας.

Ο τόπος που μέσα από την πολυήμερη κρίση των δασικών πυρκαγιών κατάφερε αφενός να γίνει πρότυπο αυθεντικής φιλοξενίας και παράλληλα να ολοκληρώσει ακόμα μια τουριστική χρονιά ορόσημο, να πετύχει ακόμα ένα ρεκόρ, ίσως το πιο ανέλπιστο στην τουριστική του ιστορία.

Η μεγαλύτερη όμως κατάκτηση για εμάς τους ίδιους, για τις οικογένειες και για τα παιδιά μας, για την καθημερινότητά μας είναι ότι η δουλειά που παράγει αυτά τα αποτελέσματα δεν μας δίνει απλώς ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Μας δίνει κάτι πιο σημαντικό. Την πίστη και την διαπίστωση ότι μια καλύτερη ζωή είναι ήδη εδώ και συναντάται στα νησιά μας.

Την απόδειξη αυτής της πίστης δώσατε οι νησιώτισσες και οι νησιώτες σε εμάς, με την ψήφο σας στις εκλογές του 2023. Την 1η του νέου χρόνου, ξεκινάμε μια νέα θητεία ανανεωμένοι σε υψηλό ποσοστό και δυνατότεροι με τη δική σας ενισχυμένη εντολή και συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα να υιοθετούμε πολιτικές που θα μειώνουν την αβεβαιότητα και θα περιορίζουν τις κρίσεις.

Δική μας ευθύνη και δέσμευση και τη νέα χρονιά που υποδεχόμαστε αλλά και κάθε μέρα είναι να δημιουργούμε ένα περιβάλλον στο οποίο οι σημερινοί νέοι μπορούν να ονειρευτούν, να σχεδιάσουν το μέλλον τους και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Ένα περιβάλλον που εμείς οι ίδιοι χτίζουμε με τα χέρια μας, με το μυαλό μας, με τη δουλειά μας. Αυτό είναι το Νέο Νότιο Αιγαίο. Ο τόπος που μέσα από τα πιο βαθιά σκοτάδια, ανακαλύπτει την προοπτική. Που στην εποχή των αλλεπάλληλων κρίσεων, απαντάει με ανεξάντλητες δυνατότητες.

Σε αυτό το Νέο Νότιο Αιγαίο ξημερώνει η νέα χρονιά του 2024 και μαζί μια νέα εποχή δημιουργίας και προόδου.

Εύχομαι υγεία, χαρά και αισιοδοξία.

Ευτυχισμένο το νέο έτος!