Δήμος

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου απέκτησε το δικό του πωλητήριο

Σχεδόν 60 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου απέκτησε το δικό του πωλητήριο. Πλέον οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν αναμνηστικά δώρα, εμπνευσμένα από τα έργα που περιλαμβάνονται στην πλούσια του συλλογή.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης:

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στην ευρύτερη στόχευση της σύνθεσης μίας ολιστικής εμπειρίας ξενάγησης στο μουσειακό χώρο και της προσφοράς ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών.

Ως Δήμος Ρόδου έχουμε βάλει τον πολιτισμό στο κέντρο της στρατηγικής μας, από την ανάδειξη των πολιτισμικών μας μνημείων, μέχρι τον πολιτισμό της καθημερινότητας μέχρι τη σύγχρονη ροδίτικη καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο πολιτισμός είναι οι ρίζες μας και το αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας. Ταυτόχρονα, είναι το όχημά μας προς το μέλλον. Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου έχει εγκαινιάσει μία νέα εποχή εξωστρέφειας, στοχεύοντας να αναδείξει την τόσο σπουδαία του συλλογή και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το σύγχρονο πολιτισμό εντός και εκτός συνόρων.

Έχει καταφέρει να πείσει για το ξεχωριστό του ρόλο διατηρώντας την αυτοτέλειά του ως νομικό πρόσωπο εξαιρούμενο από την εφαρμογή του άρθρου 29 του Νόμου 5056/2023!
Το μέλλον του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου προβλέπεται λαμπρό!