Τουρισμός

«Ρόδος Pass»: Οι δικαιούχοι για δωρεάν διακοπές

Προβλέπεται επταήμερη διαμονή για τα διαστήματα από 15 Μαρτίου 2024 έως 15 Μαΐου 2024 ή από 1 Οκτωβρίου 2024 έως 15 Νοεμβρίου 2024

Οικονομική ενίσχυση για επτά ημέρες διακοπών στη Ρόδο περιλαμβάνει το «Ρόδος Pass», το οποίο ρυθμίζεται με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διάταξη στην τροπολογία που ενσωματώθηκε στο σχέδιο νόμου, προβλέπεται η παροχή οικονομικής στήριξης περίπου 4 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους για διαμονή σε ξενοδοχεία της Ρόδου.

Το ποσό θα δοθεί από το εθνικό σκέλος του ειδικού προγράμματος Εκτάκτων Αναγκών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την τουριστική στήριξη της νήσου Ρόδου έρχεται ως συνέπεια των καταστροφικών πυρκαγιών που σημειώθηκαν τον Ιούλιο του 2023.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που διέμεναν σε ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών τον Ιούλιο 2023.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης προβλέπεται επταήμερη διαμονή για τα χρονικά διαστήματα από 15 Μαρτίου 2024 έως 15 Μαΐου 2024 ή εναλλακτικά, από 1 Οκτωβρίου 2024 έως 15 Νοεμβρίου 2024.

Η διαμονή στα καταλύματα δεν επιβαρύνεται με το τέλος ανθεκτικότητας ενώ με κοινή απόφαση των υπουργών Τουρισμού, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα καθοριστεί ο τρόπος ενημέρωσης και αυθεντικοποίησης των δικαιούχων, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και επιλογής των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, ο χρόνος έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της ειδικής εφαρμογής, τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη λειτουργία της, ο τρόπος καταβολής της ενίσχυσης, τα ποσά ενίσχυσης ανά κατηγορία και κάθε τεχνική ή άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.