Γ.Χατζημάρκος: “Με 47.900 Διεθνείς Πτήσεις προς τα νησιά μας και 6,5 εκ. Διεθνών Αεροπορικών Επιβατών
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Με 47.900 Διεθνείς Πτήσεις προς τα νησιά μας και 6,5 εκ. Διεθνών Αεροπορικών Επιβατών, που πέταξαν μέσω του Ελ Βενιζέλος , κλείνει το εξαιρετικό τουριστικό 2023 για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, είναι επίδοση που έμοιαζε άπιαστη”

“Με 47.900 Διεθνείς Πτήσεις προς τα νησιά μας και 6,5 εκ. Διεθνών Αεροπορικών Επιβατών, που πέταξαν μέσω του Ελευθέριος Βενιζέλος , κλείνει το εξαιρετικό τουριστικό 2023 για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου,  είναι επίδοση που έμοιαζε άπιαστη” επισημαίνει με ανάρτηση του στα social media ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρει τα εξής 

Το τουριστικό 2023 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά. Ανάμεσα στις πολλές προκλήσεις :
●το γεγονός οτι ήταν η επόμενη μιας χρονιάς, του 2022, που λειτούργησε ως rebοund απο την πανδημία,
●οι δασικές πυρκαγιές στον μεγαλύτερο προορισμό του Νοτίου Αιγαίου, την Ρόδο.
Οι 47.900 Διεθνείς Πτήσεις πρός τα νησιά μας και τα 6,5 εκ. Διεθνών Αεροπορικών Επιβατών, είναι επίδοση που έμοιαζε άπιαστη.
Τρείς παρατηρήσεις έχω εδώ :
1. Τα 6,5 εκ. Διεθνών Επιβατών δεν είναι το σύνολο των επισκεπτών μας, αφού σε αυτό δεν προσμετρούνται οι Ελληνες των πτήσεων Εσωτερικού πρός τα αεροδρόμια μας και τα εκατομμύρια, επίσης, επιβατών της ακτοπλοΐας.
2. Το 1,4 εκ. Διεθνών Επιβατών που έφτασαν στα νησιά μας μέσω του “Ελευθέριος Βενιζέλος”, δείχνουν μια σημαντική τάση στην αγοραστική συμπεριφορά των επισκεπτών μας.
3. Η αντοχή του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας είναι αντίστοιχη της ποιότητας των συντελεστών του, δηλαδή των εξαιρετικών ανθρώπων των νησιών μας.
Τα πρώτα στοιχεία της οικονομικής αποτύπωσης, όπως τα επεξεργάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, δείχνουν τους υψηλότερους οικονομικούς δείκτες στην Ελλάδα.
Χαμογελάμε και ταυτόχρονα γνωρίζουμε οτι ο ανταγωνισμός ήταν, παραμένει και πιθανότατα θα γίνει ακόμα πιο σκληρός, αλλά αυτό που έχει την μεγαλύτερη αξία είναι εμείς να συνεχίσουμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Κάθε χρόνο. Ολοι ✌️