Ρόδος

Ρόδος : Μικρής έκτασης τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Μια σειρά από προβλήματα μικρής έκτασης δημιούργησε στη Ρόδο η ισχυρή βροχόπτωση που κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος του νησιού

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν σε κεντρικούς δρόμους στην πόλη της Ρόδου, στο οδικό δίκτυο Ρόδου-Λίνδου και Ρόδου-Καμείρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στη μετακίνηση των οδηγών από τα σημεία αυτά

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις σε αρκετές περιοχές του νησιού, αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα

Ισχυρή βροχόπτωση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα

Προβλήματα δημιούργησε στη Ρόδο η ολονύκτια κακοκαιρία.

Οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Λόγω των κατολισθήσεων ο δρόμος από την Φανερωμένη προς την περιοχή «Μήδεια».

Πλημμύρισε ο κόμβος Αρχαγγέλου με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόσβαση στον οικισμό

Πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι στην πόλη, γεγονός που δυσχέραινε την κυκλοφορία των οχημάτων.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο Ασκληπιείο στο δρόμο μεταξύ των χωριών Σιάννα και Έμπωνα και στη στροφή μετά τις Επτά Πηγές.

Κλείνει ο κάτω δρόμος του ποταμού στην Κρεμαστή

Η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται πάνω από τη γέφυρα

Όσον αφορά τις προγραμματισμένες πτήσεις των αεροσκαφών δεν υπήρξαν ακυρώσεις αλλά μικρές καθυστερήσεις

 Το Blue Star Patmos δεν μπόρεσε να «δέσει» στο λιμάνι της Ακαντιάς στις 6:30 το πρωί λόγω των θυελλωδών ανέμων και παρέμεινε για αρκετή ώρα ανοιχτά στον κόλπο της Ιξιάς.

Κλειστά είναι τα σχολεία σε δημοτικές ενότητες της Ρόδου λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η έντονη κακοκαιρία με πλημμύρες και πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις .

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του δήμου και της περιφέρειας και σε συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν κλείσει προληπτικά όλες οι ιρλανδικές διαβάσεις.

Συνιστάται σε όλους τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι να υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο πραγματοποιούν από νωρίς τα συνεργεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Πάντως, από Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπήρξε ήδη από χθες ενημέρωση για έντονα καιρικά φαινόμενα στα Δωδεκάνησα, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών που κλήθηκαν να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

 

Στον όρμο Τριαντών  το Blue Star 

Στον όρμο των Τριαντών έδεσε το Blue Star το οποίο έφθασε σήμερα το πρωί στη Ρόδο, αλλά δεν κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Ακαντιάς λόγω της κακοκαιρίας.