Ρόδος

Save the Date: Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Νότιο Αιγαίο Εκδήλωση στη Ρόδο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου διοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Noεμβρίου 2023 στις 17:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γ.Β. Καραγιάννης» του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (Γρ. Λαμπράκη 8, Ρόδος) και γίνεται με την ευγενική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Περιλαμβάνει τις εξής τρεις θεματικές ενότητες:
i. Την Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα.
ii. Την Aναπτυξιακή Στρατηγική της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τις προσδοκίες από την ΕΕ.
iii. Τον Βιώσιμο Τουρισμό.

Στις 11:00 το πρωί της ίδιας μέρας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού Συμβουλίου στο Περιφερειακό Μέγαρο Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο (Πλ. Ελευθερίας 1, Ρόδος), η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν Εργαστήριο για τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας με αντικείμενο «Θέματα, εργαλεία και πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ: Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μου και πώς μπορώ να τους ενημερώσω».

Μετά το εργαστήριο (13:00-15:00) θα ακολουθήσει γεύμα συνεργασίας με τους δημοσιογράφους της περιφέρειας.