Τουρισμός

Κ. Χρυσοχοΐδης στον RV: Εξαιρετικά τα μηνύματα από τη βρετανική αγορά για τη Ρόδο το 2024

Πέφτει σήμερα η αυλαία της τουριστικής σεζόν, καθώς κλείνουν και τα τελευταία ξενοδοχεία resort της Ρόδου, μετά από μία 9μηνης διάρκειας τουριστική περίοδο, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κώστας ΧρυσοχοΙδης, ενώ θα συνεχισθούν οι αφίξεις τουριστών συνταξιούχων από την Ευρώπη μέχρι κα το τέλος του έτους.

Μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στις στοχευμένες δράσεις και τον σωστό προγραμματισμό από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όλους τους τουριστικούς φορείς, πετυχαίνοντας την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, επισημαίνοντας μάλιστα ότι το τουριστικό προϊόν είναι ευαίσθητο, όπως οι πολεμικές συγκρούσεις στη γειτονιά μας, μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στα εξαιρετικά μηνύματα που έρχονται για τη Ρόδο για το καλοκαίρι του 2024 από τη Μεγάλη Βρετανία:

“Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το 2024, γιατί το ποσοστό των προκρατήσεων από τη βρετανική αγορά έχει αυξηθεί από 20% ως 30%”, είπε χαρακτηριστικά. “Και τα υπόλοιπα νησιά πηγαίνουν εξίσου καλά και ιδιαίτερα η Κως. Επίσης η γερμανική αγορά θα κινηθεί καλύτερα από ότι το 2023 που υπέστη καθίζηση λόγω της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης που πλήττει την Ευρώπη. Σταθερή θα είναι η κατάσταση από τη Γαλλία και την Ιταλία”, σημείωσε επιπροσθέτως ο κ. Χρυσοχοΐδης.

“Μπορούμε να παρέχουμε ποιότητα όλοι; “, επισήμανε σχετικά.

Επισήμανε ότι το υπόλοιπο του Νοεμβρίου, αλλά και τον Δεκέμβριο η Ρόδος θα υποδέχεται συνταξιούχους τουρίστες από όλη την Ευρώπη, τονώνοντας περαιτέρω την τοπική οικονομία, αφού καρπούς αποδίδει η στρατηγική της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και ήδη εφέτος υπάρχουν απτά αποτελέσματα.

Πρόκειται για συνταξιούχους που θα επισκέπτονται τη Ρόδο συνεχώς μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο, στο πλαίσιο ενός προγράμματος χειμερινού τουρισμού που υλοποιεί στο νησί το πρακτορείο σε συνεργασία με αυστριακό όμιλο και τουριστικό πρακτορείο στην Τουρκία, καθώς οι επισκέπτες θα κάνουν διακοπές και στη γείτονα χώρα. Στην ουσία, η εφαρμογή του έχει ήδη ξεκινήσει καθώς, στις 2 Οκτωβρίου ήρθαν στο νησί μας για διακοπές οι πρώτοι Γερμανοί συνταξιούχοι τουρίστες. Το πρακτορείο θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που θα αφορά χειμερινό τουρισμό και θα περιλαμβάνει δύο γύρους. Ο πρώτος αφορά το διάστημα από τον Οκτώβριο μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου, στη συνέχεια θα γίνει μία παύση για τις γιορτές κι έπειτα θ’ αρχίσει ο δεύτερος γύρος που θα ξεκινήσει στις 5 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Οι χειμερινοί μας τουρίστες θα είναι συνταξιούχοι από Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κατά τον πρώτο γύρο και στον δεύτερο γύρο θα προστεθούν κι άλλες αγορές όπως Σκανδιναβία και Ολλανδία. Η μεταφορά τους θα γίνεται με την αεροπορική εταιρεία «Aegean». Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, κατά τον πρώτο γύρο θα έχουμε περίπου 10.000 τουρίστες και στον δεύτερο γύρο τουλάχιστον άλλους 20.000 συνταξιούχους τουρίστες.

Με αφορμή την αυριανή επίσκεψη στη Ρόδο του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, για το θέμα του μεταναστευτικού, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους δύο υπουργούς κ.κ. Οικονόμου και Παππά, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε στο σταθμό μας ότι ο κ. Καιρίδης θα πρέπει να ανακαλέσει τη σχετική του δήλωση ή να ανασκευάσει επισκεπτόμενος το νησί (για το γεγονός ότι η Ρόδος δεν έχει δομή μεταναστών με ευθύνη του “γαλάζιου” Περιφερειάρχη, αλλά και για τη μαύρη εργασία, όπως είπε,  από τους ξενοδόχους της Ρόδου).

 

Πηγή RealVoice

Νατάσα Παμπρή