Ρόδος

Σύλλογος Εργαζομένων Αεροναυτιλίας αεροδρομίου Διαγόρας: Δεν υπάρχει γιατρός στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου

Σε καταγγελία για το θέμα της απουσίας μόνιμου γιατρού στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου προχώρησε χτες ο τοπικός Σύλλογος Εργαζομένων Αεροναυτιλίας Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας» με αφορμή εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στον χώρο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία στεγάζεται στον πύργο ελέγχου.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος κατήγγειλε ότι σημειώθηκε εργατικό ατύχημα με θύμα έναν μετεωρολόγο, στο κεφάλι του οποίου έπεσε παράθυρο, αλλά δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή γιατρός για τις πρώτες βοήθειες και χρειάστηκε να περιμένει περίπου μισή ώρα ώστε να παραληφθεί από ασθενοφόρο που ειδοποιήθηκε για το περιστατικό.

Μάλιστα στον τραυματισμένο συνάδελφό τους, προσέφερε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, γιατρός που επέβαινε σε πτήση και προσγειώθηκε εκείνη την ώρα στο αεροδρόμιό μας.

Στην καταγγελία του, η οποία στάλθηκε σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες καθώς και στην εισαγγελία Ρόδου, ο Σύλλογος ζητά να αποδοθούν ευθύνες και αναφέρει τα εξής:

«Την 10η Νοεμβρίου 2023 και περί ώρας 14:40 τοπική, υπήρξε πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα στον χώρο του μετεωρολογικού γραφείου, το οποίο στεγάζεται στον πύργο ελέγχου του ΑΔ Διαγόρας.

Λόγω μερικής πτώσης παραθύρου τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ο εν υπηρεσία μετεωρολόγος. Προς συνδρομή του έσπευσαν συνάδελφος Ηλεκτρονικός και Τηλεπικοινωνιακός της ΥΠΑ οι οποίοι, ευτυχώς, αντιλήφθηκαν δυνατό θόρυβο και αναζήτησαν το αίτιο.

Μεταβαίνοντας στον χώρο της Μετεωρολογίας βρήκαν τον υπάλληλο αιμόφυρτο στο πάτωμα. Στο ΑΔ Διαγόρας δεν υπάρχει μόνιμα Ιατρός και έτσι ενημέρωσαν άμεσα το ΕΚΑΒ από το κινητό τους.

Επιπλέον ειδοποίησαν άμεσα τις Υπηρεσίες και το Αστυνομικό Τμήμα του ΑΔ και φρόντισαν τον τραυματία.

Ευτυχώς εκείνη την χρονική στιγμή, αφίχθηκε πτήση της Aegean στην οποία επέβαινε Ιατρός του Νοσοκομείου Ρόδου και ο οποίος κλήθηκε για να συνδράμει έως ότου αφιχθεί το ασθενοφόρο (περί τις 15:05).

Χρειάστηκαν λοιπόν 25 κρίσιμα λεπτά ώστε να παραλειφθεί ο τραυματίας με ασθενοφόρο χωρίς να μπορεί να τύχει της ανάλογης φροντίδας στο μεσοδιάστημα.

Με αφορμή το παραπάνω ατύχημα ο Σύλλογος καταγγέλλει και ζητάει να εξεταστούν αρμοδίως και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες, για:

• Την απουσία μόνιμου Ιατρού στο ΑΔ Διαγόρας.

• Την έλλειψη τακτικής συντήρησης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Πύργου Ελέγχου από τη διαχειρίστρια του ΑΔ.

• Την ύπαρξη τεχνικού ελέγχου των εγκαταστάσεων του Πύργου Ελέγχου από τεχνικό ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

• Τις συνθήκες εργασίας στους χώρους εργασίας του Πύργου Ελέγχου για όλο το προσωπικό (ελλιπής καθαριότητα κ.λπ.).

Ως Σύλλογος Εργαζομένων Αεροναυτιλίας του ΑΔ Διαγόρας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για όλες τις νομικές ενέργειες που αφορούν στην προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας για την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας στους χώρους του Πύργου Ελέγχου του ΑΔ.

Με εντολή Διοικητικού Συμβουλίου
Ο πρόεδρος: Αντώνης Ελευθεριάδης
Η γεν. γραμματέας: Καθολική Δεστούνη»

 

Πηγή: rodiaki.gr