Η Ρόδος θρηνεί για τον πρώην δήμαρχο της, Φώτη Χατζηδιάκο Τη Δευτέρα το τελευταίο αντίο Συλλυπητήριο μήνυμα από το ΠΑΣΟΚ
Πολιτική

Η Ρόδος θρηνεί για τον πρώην δήμαρχο της, Φώτη Χατζηδιάκο Τη Δευτέρα το τελευταίο αντίο Συλλυπητήριο μήνυμα από το ΠΑΣΟΚ

 

Έφυγε χθες (11/11)  από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, μετά από σύντομη, σκληρή και άνιση «μάχη» που έδωσε με τον καρκίνο.

Η σορός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ρόδο και η εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί στις 2 το μεσημέρι, δημοσία δαπάνη, με τιμές εν ενεργεία Δημάρχου.

Ποιος ήταν ο Φώτης Χατζηδιάκος

Ο Φώτης Χατζηδιάκος γεννήθηκε στη Ρόδο το 1959. Ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ (1981) και από το 1983 εργάστηκε ως δικηγόρος Ρόδου, παρ’ Αρείω Πάγω.

Επίσης, ήταν πτυχιούχος πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ (2001) και κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2008). Παντρεμένος με την κρητικής καταγωγής συμβολαιογράφο Ρόδου, Αγάπη Καλομοίρη, απέκτησαν ένα γιο, τον Στέργο.

Η ενασχόληση του Φώτη Χατζηδιάκου με τα κοινά ξεκίνησε το 1999 όπου και διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου έως το 2002, ενώ για τα επόμενα πέντε χρόνια προήδρευσε του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Την τριετία 2007-2010 ο Φώτης Χατζηδιάκος ήταν Αντινομάρχης Ανάπτυξης & Συγκοινωνιών, Πρωτογενούς Τομέα και συνέχισε ως αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το 2014, εξελέγη δήμαρχος Ρόδου, θέση που υπηρέτησε όντας παράλληλα και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου. Από το 2019 μέχρι και σήμερα, ήταν δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2023, ο Φώτης Χατζηδιάκος συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2023 συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ

 

Το συλλυπητήριο μήνυμα του ΠΑΣΟΚ

Με οδύνη αποχαιρετούμε τον Φώτη Χατζηδιάκο, που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας.

Υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης και ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των πολιτικών αγώνων.

Την περίοδο 1999-2002 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου εκκινώντας μια πορεία προσφοράς στην τοπική κοινωνία από διάφορες θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ το 2014 εξελέγη δήμαρχος Ρόδου.

Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό για τη μαχητικότητα, το ήθος και την εργατικότητα του.

Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου αποχαιρετά με απέραντη θλίψη και σεβασμό το εκλεκτό της μέλος, Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία του νησιού, με ιδιαίτερο ζήλο, αυταπάρνηση, ήθος και ανιδιοτέλεια.
Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Αντινομάρχης Ανάπτυξης & Συγκοινωνιών, Πρωτογενούς Τομέα, Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Δήμαρχος Ρόδου, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, μέλος και αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ.Δ., αντιπρόεδρος της C.A.I.R. A.E., μέλος και Πρόεδρος Πολιτιστικών και Αθλητικών σωματείων.
Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής προς το πρόσωπό του,
Αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:
1. Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.
2. Να γίνει η κηδεία του εκλιπόντος με δαπάνη του Δήμου Ρόδου και τιμές εν ενεργεία Δημάρχου ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του.
3. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην Εξόδιο Ακολουθία.
4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή κατά την πρώτη μετά την κηδεία του τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
5. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του και να δημοσιευθεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου.