Ελλάδα

Σαντορίνη: Ρεσιτάλ πιλότου που… αυτοαποθεώθηκε ξανά «Φτάσαμε 35 λεπτά νωρίτερα, αυτά δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια»

Ρεσιτάλ έδωσε πιλότος κατά τη διάρκεια πτήσης από την Σαντορίνη για την Αθήνα πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με βίντεο που ανάρτησε επιβάτης του αεροπλάνου στο TikTok και έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές.

Συγκεκριμένα, ακούγεται στο βίντεο ο πιλότος να λέει αποθεώνοντας τον εαυτό του «η προσγείωση αναμένεται περίπου σε 8 λεπτά. Δηλαδή να προσγειωνόμαστε 23:15 αντί για 23:50. Δηλαδή 35 λεπτά νωρίτερα. Δεν γίνονται αυτά ούτε στα παραμύθια και τα κάνουμε πραγματικότητα. Ρεκόρ, ρεκόρ σήμερα ο χρόνος». Ενώ συνεχίζει «Ο καιρός είναι θαυμάσιος, με κάποιες σποραδικές μόνο νεφώσεις στην Αθήνα. Η θερμοκρασία αυτή τη στιγμή στο έδαφος είναι 18 βαθμούς Κελσίου. Ευχαριστούμε που επιλέξατε την εταιρεία μας στην πτήση αυτή, γι’ αυτό κι εμείς σας υποδεχόμαστε τόσο γρήγορα και τόσο υπέροχα, για να έχετε μια απολύτως τέλεια πτήση για να την ευχαριστηθείτε και να την θυμάστε. Καλό σας βράδυ και να περνάτε καλά, ευχαριστώ πολύ», είπε στους επιβάτες.

Πιλότος αυτοαποθεώθηκε ξανά: «Φτάσαμε 35 λεπτά νωρίτερα, αυτά δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια»

Όταν το αεροπλάνο πάτησε στο έδαφος, ο πιλότος επανήλθε λέγοντας «Περιμένετε τις σκάλες για να μπορέσετε να αποβιβαστείτε. Αυτό είναι θέμα των υπηρεσιών εδάφους, δεν είναι θέμα δικό μας. Δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία αυτό. Εμείς σας φέραμε νωρίτερα. Περιμένουμε τώρα, να δούμε πότε θα έρθουν. Ελπίζουμε να έρθουν σύντομα. Ευχαριστώ».

Η αποθέωση, εκτός από το αεροσκάφος συνεχίζεται και στα σχόλια του βίντεο καθώς πολλοί αναγνώρισαν τον συγκεκριμένο πιλότο της εταιρείας Volotea. «Είναι ο καλύτερος. Πετάω συχνά με αυτή την εταιρεία και η πτήση με αυτόν τον πιλότο είναι απόλαυση», γράφει κάποιος στα σχόλια του βίντεο, ενώ άλλος λογαριασμός σχολίασε «πρώτη φορά ακούω πιλότο και καταλαβαίνω τι λέει».

Τι είπε όμως ο πιλότος που το… πάτησε για τα καλά –φτάνοντας τα 700χλμ/ώρα όπως φαίνεται στο βίντεο– για να φτάσει η πτήση του 35 λεπτά νωρίτερα στον προορισμό της; Ακούγεται λοιπόν στο βίντεο να λέει αποθεώνοντας τον εαυτό του «η προσγείωση αναμένεται περίπου σε 8 λεπτά. Δηλαδή να προσγειωνόμαστε 23:15 αντί για 23:50. Δηλαδή 35 λεπτά νωρίτερα. Δεν γίνονται αυτά ούτε στα παραμύθια και τα κάνουμε πραγματικότητα. Ρεκόρ, ρεκόρ σήμερα ο χρόνος».

Ενώ συνεχίζει «Ο καιρός είναι θαυμάσιος, με κάποιες σποραδικές μόνο νεφώσεις στην Αθήνα. Η θερμοκρασία αυτή τη στιγμή στο έδαφος είναι 18 βαθμούς Κελσίου. Ευχαριστούμε που επιλέξατε την εταιρεία μας στην πτήση αυτή, γι’ αυτό κι εμείς σας υποδεχόμαστε τόσο γρήγορα και τόσο υπέροχα, για να έχετε μια απολύτως τέλεια πτήση για να την ευχαριστηθείτε και να την θυμάστε. Καλό σας βράδυ και να περνάτε καλά, ευχαριστώ πολύ», είπε στους επιβάτες.

Όταν το αεροπλάνο πάτησε στο έδαφος, ο πιλότος επανήλθε λέγοντας «Περιμένετε τις σκάλες για να μπορέσετε να αποβιβαστείτε. Αυτό είναι θέμα των υπηρεσιών εδάφους, δεν είναι θέμα δικό μας. Δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία αυτό. Εμείς σας φέραμε νωρίτερα. Περιμένουμε τώρα, να δούμε πότε θα έρθουν. Ελπίζουμε να έρθουν σύντομα. Ευχαριστώ».

Η αποθέωση, εκτός από το αεροσκάφος συνεχίζεται και στα σχόλια του βίντεο καθώς πολλοί αναγνώρισαν τον συγκεκριμένο πιλότο της εταιρείας Volotea. «Είναι ο καλύτερος. Πετάω συχνά με αυτή την εταιρεία και η πτήση με αυτόν τον πιλότο είναι απόλαυση», γράφει κάποιος στα σχόλια του βίντεο, ενώ άλλος λογαριασμός σχολίασε «πρώτη φορά ακούω πιλότο και καταλαβαίνω τι λέει».

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από περίπου ένα χρόνο, άλλος ένας πιλότος είχε γίνει viral πάλι σε πτήση από Σαντορίνη, ο οποίος είχε πει: «Το πατήσαμε, το σκίσαμε, αλλά δεν είμαστε μάγοι, πιλότοι είμαστε». Δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, αλλά σίγουρα κάνει πιο ευχάριστες τις πτήσεις.

Το προηγούμενο viral βίντεο με τον ίδιο πιλότο – «Το πατήσαμε λίγο παραπάνω, το σκίσαμε»

Το Σεπτέμβριο του 2022 ένα βίντεο με τον ίδιο πιλότο να δίνει ρεσιτάλ σε πτήση από Σαντορίνη για Αθήνα είχε συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Τότε, όμως αντί να φτάσει νωρίτερα, η πτήση έφτασε με δύο ώρες καθυστέρηση.

Υπήρξε τότε μεγάλη καθυστέρηση στην απογείωση λόγω ενός προβλήματος που υπήρξε με τον κλιματισμό. Όταν το αεροπλάνο τελικά ξεκίνησε ο πιλότος έκανε οτι μπορούσε για να καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους και πλησιάζοντας προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έκανε την παρακάτω ανακοίνωση…

«Κάτι κόψαμε, για να φτάσουμε στην Αθήνα στη 1:42. Δηλαδή με περίπου, με κάτι λιγότερο από δύο ώρες. Καλύψαμε γύρω στα 40 λεπτά. Το είχαμε πατήσει, το είχαμε σκίσει, τι άλλο να κάνουμε; Συμβαίνουν και αυτά. Δεν είμαστε μάγοι, πιλότοι είμαστε. Πρέπει να τα φτιάξουμε, γιατί δεν παίζεις με αυτά τα πράγματα».

Στα σχόλια θα δει κανείς πως ο εν λόγω πιλότος γνωρίζει την αποθέωση και από άλλους που έχουν ταξιδέψει μαζί του στο παρελθόν και τους έμεινε αξέχαστος.