Δήμος

Συγχαρητήρια της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στις υπηρεσίες των κοιμητηρίων του Δήμου Ρόδου

Tα εύσημα απένειμε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στις υπηρεσίες των κοιμητηρίων Δήμου Ρόδου.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) είναι παρούσα στην Ελλάδα από το 1919 όποτε η ανθρωπιστική υποστήριξη χρειαζόταν.

Η τρέχουσα αποστολή λειτούργησε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2016 , συνεργάζεται και συντονίζεται στενά με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού.

Η ΔΕΕΣ στην Ελλάδα εστιάζει στον εντοπισμό αγνοουμένων –μεταναστών οι οποίοι συνήθως έχουν εξαφανιστεί κατά μήκος των μεταναστευτικών διαδρομών. Επίσης εφαρμόζει βέλτιστες δικανικές πρακτικές που περιλαμβάνουν τη σωστή διαχείριση των νεκρών και την ταυτοποίηση των σορών μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης με στόχο την προστασία της αξιοπρέπειας των νεκρών και των αγαπημένων τους .

Η ΔΕΕΣ με έγγραφό της με ημερομηνία 3-11-2023 το οποίο υπογράφεται από τον Συντονιστή Τμήματος Προστασίας Sebastian Bustos, μας απευθύνει επίσημη πρόσκληση ως διακεκριμένο προσκεκλημένο -ομιλητή στην τριημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 για τον σκοπό αυτό και τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι δήμοι στον χειρισμό των δύσκολων αυτών υποθέσεων.

Το έγγραφο καταλήγει: « Δράττουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη γόνιμη συνεργασία μας και παρακαλούμε να δεχθείτε τη διαβεβαίωση της μεγάλης μας εκτίμησης».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Στάμος αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή της Ρόδου και για την αναγνώριση των υπηρεσιών που προσφέρει το κοιμητήριο των Ταξιαρχών που σήκωσε και το μεγαλύτερο βάρος, αλλά και του παλαιού του Αγίου Δημητρίου, δήλωσε ότι η αναγνώριση αυτή οφείλεται στο συνεχές ενδιαφέρον του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη για την αναβάθμιση του χώρου αλλά και στην αγαστή συνεργασία τόσο με την πρόεδρο της κοινότητας Ρόδου κ.

Μάνθα Ζιώγου όσο και με την υπεύθυνη του κοιμητηρίου κ. Δέσποινα Μπακίρη και όλων των εργαζομένων στον δύσκολο και ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο και τους συνεχάρη για το έργο που επιτελούν.