Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI Sebastian Ebel, ανακοίνωσαν το TUI Forest Rhodes στο Διεθνές Συνέδριο Διαχείρισης του Ομίλου TUI.
Περιφέρεια

Τουρισμός | Δημιουργείται το Δάσος της TUI σε πυρόπληκτες περιοχές της Ρόδου Τι προβλέπει το πρόγραμμα TUI Forests

Η αναδάσωση πυρόπληκτων περιοχών της Ρόδου από το TUI Care Foundation, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώθηκε στο Διεθνές Συνέδριο Διαχείρισης του Ομίλου TUI που πραγματοποιείται στη Ρόδο.

Το TUI Forest, με αυτοφυή, ανθεκτικά στη φωτιά δέντρα θα ξεκινήσει να δημιουργείται από το 2024. Ως μέρος του έργου, θα αναπτυχθούν τουριστικές εμπειρίες με βάση τη φύση για τον τοπικό πληθυσμό και για τους παραθεριστές. Αυτό θα δημιουργήσει επίσης νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της διατήρησης της φύσης και του αειφόρου τουρισμού.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI Sebastian Ebel, ανακοίνωσαν το TUI Forest Rhodes στο Διεθνές Συνέδριο Διαχείρισης του Ομίλου TUI.

Έργα αναδάσωσης σε περιοχές της Ρόδου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι σχεδιάζει το ίδρυμα Tui Care Foundation.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνού Συνεδρίου Διαχείρισης του ομίλου TUI που πραγματοποιείται στη Ρόδο, ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως εγγενή, ανθεκτκά στη φωτιά δέντρα πρόκειται να φυτευτούν προκειμένου να δημιουργήσουν το TUI Forest, σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Οι πελάτες της TUI στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία μπορούν να υποστηρίξουν το πρόγραμμα TUI Forests του TUI Care Foundation υιοθετώντας ένα δέντρο κατά την κράτηση ταξιδιού στους αντίστοιχους ιστότοπους της TUI.

Οι υιοθεσίες δέντρων θα είναι επίσης διαθέσιμες σύντομα για κρατήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία TUI. Άλλες αγορές TUI εργάζονται για την εισαγωγή τους.

Το κοινό έργο θα υλοποιηθεί από το 2024, ενώ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας θα αναπτυχθούν τουριστικές εμπειρίες με βάση τη φύση για τον τοπικό πληθυσμό και τους παραθεριστές, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στους τομείς της διατήρησης της φύσης και του αειφόρου τουρισμού.

Παράλληλα εκπονούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία για παιδιά και νέους.

Σημειώνεται ότι το Tui Care Foundation, μαζί με την κυβέρνηση των Βαλεαρίδων, σχεδιάζει επίσης ένα εκτεταμένο έργο αναδάσωσης στη Μαγιόρκα.

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Η νέα πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ και πρέπει να προσαρμοστούμε. Ο μετασχηματισμός της βιωσιμότητας γίνεται τώρα ακόμη πιο σημαντικός από ό,τι ήταν πριν. Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στοχεύουμε να ανοίξουμε το δρόμο προς το αύριο και την αλλαγή που χρειαζόμαστε.

Η συνεργασία μας με τον Όμιλο TUI και το Destination Co-Lab Rhodes μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό, καθώς είναι μια ολιστική προσέγγιση, που καλύπτει όχι μόνο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, αλλά και την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική βιωσιμότητα. Το TUI Forest είναι μόνο ένα μέρος της στρατηγικής μας Co-Lab και η βιοποικιλότητα είναι η κοινή μας δέσμευση για τις μελλοντικές γενιές. Ο Όμιλος TUI και το TUI Care Foundation μαζί με την Περιφέρεια φυτεύουμε το δάσος της ανθεκτικότητας και της ανάπλασης της Ρόδου».

Το TUI Forest αναπτύσσεται ως μέρος του προγράμματος Destination Co-Lab Rhodes. Στόχος αυτής της συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου TUI, του ιδρύματος TUI Care, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Κυβέρνησης της Ελλάδας είναι η ανάπτυξη της Ρόδου σε βιώσιμο προορισμό διακοπών. Το νησί πρόκειται να γίνει φάρος βιώσιμου τουριστικού μετασχηματισμού, από τις εμπειρίες και τις στρατηγικές εφαρμογής του οποίου θα ωφεληθούν και άλλοι προορισμοί. Για το σκοπό αυτό, οι εταίροι συνεργάζονται στενά με την τοπική και περιφερειακή τουριστική βιομηχανία. Η διατήρηση της βιοποικιλότητας και ενός ανέπαφου περιβάλλοντος καθώς και η μείωση του οικολογικού αποτυπώματος του τουρισμού αποτελούν σημαντικό πυλώνα του Co-Lab παράλληλα με κοινωνικές και πολιτιστικές πτυχές.

Ο Sebastian Ebel, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI, είπε:

“Το Νότιο Αιγαίο περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους επισκέπτες του TUI. Ο Περιφερειάρχης κ.Χατζημάρκος μας έχει δείξει εντυπωσιακά ότι η περιοχή δεν αντιπροσωπεύει μόνο ένα πρώτης τάξεως τουριστικό προϊόν.

Στο πλαίσιο του Co-Lab Rhodes, εδώ πραγματοποιείται υποδειγματική δουλειά για τον βιώσιμο μετασχηματισμό του κλάδου μας. Είμαστε περήφανοι που είμαστε ένας από τους ιδρυτές αυτής της πρωτοποριακής πρωτοβουλίας, τόσο ως εταιρεία όσο και με το ανεξάρτητο TUI Care Foundation. Η αειφορία είναι κορυφαία προτεραιότητα για την TUI και ως εκ τούτου ήταν επίσης ένα σημαντικό θέμα στο συνέδριο διαχείρισης».

Το TUI Forest Rhodes θα είναι μέρος του διεθνούς προγράμματος TUI Forests του TUI Care Foundation. Με τη φύτευση δέντρων, τα δάση TUI δημιουργούνται παγκοσμίως, δημιουργώντας νέους φυσικούς οικοτόπους και δίνοντας στον τοπικό πληθυσμό καθώς και στους παραθεριστές την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά το φυσικό δασικό περιβάλλον. Πριν από λίγες μέρες, το TUI Care Foundation, μαζί με την κυβέρνηση των Βαλεαρίδων, παρουσίασαν ένα εκτεταμένο έργο αναδάσωσης στη Μαγιόρκα.

Ο Thomas Ellerbeck, Πρόεδρος του TUI Care Foundation, είπε:

“Με το Destination Co-Lab Rhodes, επιδιώκουμε μια ολιστική προσέγγιση για τον βιώσιμο μετασχηματισμό του τουρισμού στο νησί. Τα δάση είναι επενδύσεις στο μέλλον. Ο πλήρης αντίκτυπός τους στη βιοποικιλότητα και Η ανθεκτικότητα ξεδιπλώνεται σε μια περίοδο δεκαετιών. Στόχος μας είναι να φυτέψουμε τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια δέντρα σε δάση TUI σε όλο τον κόσμο τα επόμενα τρία χρόνια. Τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν ότι ο τουρισμός είναι ένας μοχλός θετικής αλλαγής – σήμερα, στο μέσο και στο μακροπρόθεσμα.”

Οι πελάτες της TUI στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία μπορούν να υποστηρίξουν το πρόγραμμα TUI Forests του TUI Care Foundation υιοθετώντας ένα δέντρο κατά την κράτηση ταξιδιού στους αντίστοιχους ιστότοπους της TUI. Οι υιοθεσίες δέντρων θα είναι επίσης διαθέσιμες σύντομα για κρατήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία TUI. Άλλες αγορές TUI εργάζονται για την εισαγωγή τους.