Δήμος

Αλ. Κολιάδης: Αλήθειες και ψέματα για τη «Δημοτική» συγκοινωνία

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης εξέδωσε την δήλωση αναφορικά με την απόφαση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών “ΡΟΔΑ”

Στη δήλωσή αναφέρει τα εξής : 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου για το θεμα διατήρησης ή μη της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ κανείς από τους ομιλητές δεν εξήγησε για ποιο λόγο κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας του προσωπικού της εάν η επιχείρηση συνεχίσει τη λειτουργία της.

Γιατί δεν κινδύνευαν χθες ή προχθές οι θέσεις και τωρα ξαφνικά επικαλούνται κίνδυνο; Οι εργαζόμενοι έχουν εσκεμμένα παραπλανηθεί από συγκεκριμένους “πατερούληδες”. Η ΡΟΔΑ ως δημοτική κοινωφελής επιχειρηση κατοχυρώνει τις θεσεις εργασιας τους. Δεν είναι ανώνυμη εταιρεία . Εκείνο που δεν τόλμησε να πει κανείς σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία που είδαμε στο δημοτικό συμβούλιο, είναι οτι η δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη με ενέργειες του ιδίου (οπως συνηθίζει να προβάλλει στα δελτία προβολής του) μολις ιδιωτικοποίησε τη δημοτική συγκοινωνία!

Γιατι απλούστατα, ο Δήμος ως συνέχεια του κράτους δεν μπορεί να έχει αύριο αποκλειστική χρήση των αστικών και υπεραστικών γραμμών που είχε η ΡΟΔΑ ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Αυτό πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες. Η εικόνα μιας ολόκληρης παράταξης στο δημοτικο συμβούλιο ήταν θλιβερή. Η ταφόπλακα λοιπον της δημοτικής συγκοινωνίας και η ιδιωτικοποίησή της έχει τη σφραγίδα του Αντώνη Καμπουράκη. Και τα περί κινδύνου των εργαζόμενων ήταν απλώς μια σπέκουλα, ένα κατασκευασμένο παραμύθι.

Αφού είτε χθες, είτε σήμερα , είτε αύριο, το προσωπικό των Κοινωφελών Δημοτικών Επιχειρήσεων πάντα απορροφάται από τους Δήμους, όταν αυτές λύονται είτε με νόμο είτε με αποφάσεις των ίδιων των Δήμων.