Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου
Ρόδος

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρόδου για την κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου στην πλατεία Κύπρου

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου σε ανακοίνωση του όσον αφορά την κεντρική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου στην πλατεία Κύπρου αναφέρει τα εξής :

Φτάνει πια με την εγκατάλειψη! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες

Διαδηλώνουμε μαζί με όλους τους νησιώτες του Αιγαίου!

Μετά και την σημερινή κινητοποίηση στο νοσοκομείο καλούμε σε μεγάλη κεντρική συγκέντρωση στις 9 Νοεμβρίου 18:00 στην πλατεία Κύπρου όλο το λαό της Ρόδου!

Απαιτούμε λύσεις τώρα!

Διεκδικούμε:

Για τα Νοσοκομεία:

Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό) με σύμβαση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Να υπάρχου όλες οι αναγκαίες κλινικές με τις απαιτούμενεςü ειδικότητες γιατρών. Κάλυψη όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη των αναγκών σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες. Η κυβέρνηση να ανακοινώσει προσλήψεις για όλες τις ειδικότητες και για όλες τις θέσεις, με σοβαρά οικονομικά κίνητρα για τους νησιωτικούς, τουριστικούς προορισμούς.

Πλήρη εργαστηριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό, να έχουν τη δυνατότητα πρόληψης και θεραπείας στο νησί, χωρίς να χρειάζεται να δίνουμε μια περιουσία, για να μεταβούμε σε κάποιο κεντρικό νοσοκομείο, είτε κρατικό, είτε πολύ περισσότερο σε κάποιο ιδιωτικό. Νοσοκομεία ικανά να στηρίξουν άμεσα βαριές περιπτώσεις, έχοντας επάρκεια σε ΜΕΘ αλλά και ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας).

Για τα Κέντρα Υγείας να υπάρχουν:

Δίκτυο Κέντρων Υγείας που να καλύπτουν πλήρως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Περιφερειακά Ιατρεία, παραρτήματα των Κ.Υ, στελεχωμένα σύμφωνα με τις ανάγκες, με παθολόγους και νοσηλευτές.

Σύνδεση των Κ.Υ με τους χώρους κατοικίας, εργασίας, εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας. (Γιατροί εργασίας, σχολίατροι, αθλίατροι).

Αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα και σε όλα τα χωρία.

Για το ΕΚΑΒ:

Να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος επείγουσας βοήθειας έτσι που να καλύπτει κάθε επείγον περιστατικό.ü Ενίσχυση και εκσυγχρονισμός του στόλου του ΕΚΑΒ με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.