Τουρισμός

Η Ρόδος μονοπωλεί το ενδιαφέρον εννέα Βρετανίδων ταξιδιωτικών συμβούλων της πλατφόρμας Travel Counsellors


Το ταξίδι τους διοργάνωσε ο ΕΟΤ σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου

Το πολυσύνθετο τουριστικό «πρόσωπο» της Ρόδου, τον πολυπολιτισμικό πολιτισμό της, την μαγευτική φύση του νησιού που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει παρά τα δεινά που κατά καιρούς και για διάφορους λόγους έχει υποστεί, τα αρχαιολογικά αξιοθέατα, τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές, αλλά κυρίως την ζεστασιά και την απαράμιλλη αυθεντική φιλοξενία των κατοίκων της, θαύμασαν οι εννέα Βρετανίδες ταξιδιωτικοί σύμβουλοι (Travel Counsellors) κατά τη διάρκεια ταξιδιού εξοικείωσης τους (fam trip) στο νησί, που διοργάνωσε το γραφείο του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας από τις 6-10 Οκτωβρίου 2023. Συνοδεύονταν δε από την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του συγκεκριμένου γραφείου Αθηνά Νέλλα.

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα των Travel Councellors είναι η πλέον καταξιωμένη εταιρεία ταξιδιωτικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, έχοντας δημιουργήσει δίκτυο με πάνω από 2.000 ανεξάρτητα πρακτορεία και ταξιδιωτικούς συμβούλους, οι οποίοι διαθέτουν δική τους επιχείρηση ή εργάζονται κατ’ οίκον (home working). Οι μεμονωμένοι τουριστικοί πράκτορες των Travel Counsellors έχουν προσωπικό πελατολόγιο, που τους ακολουθεί πιστά στις επιλογές τους και υιοθετεί τις tailor-made ταξιδιωτικές προτάσεις και συμβουλές τους.

Το προφίλ της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού υψηλών απαιτήσεων, ο διαχρονικός κοσμοπολίτικος αέρας του νησιού, τα μεσαιωνικά κάστρα, τα μνημεία που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, το «μωσαϊκό» αυτό που λέγεται Ρόδος, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και των εννέα συμβούλων ταξιδίων από την Βρετανία και το αποτύπωσαν με μοναδικό τρόπο στις δικές τους ταξιδιωτικές πλατφόρμες εγκωμιάζοντας κάθε γωνιά του νησιού αλλά κυρίως τους ανθρώπους του. Και όπως αναφέρει μία εξ αυτών «αυτό που στο τέλος θα κρατούσα από τη Ρόδο είναι οι εξαίσιοι άνθρωποι της».

Έζησαν την μαγεία της Μεσαιωνικής Πόλης, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς αποτελεί μωσαϊκό διαφόρων ιστορικών περιόδων, γεγονός που τράβηξε το ενδιαφέρον τους. Επισκέφθηκαν το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, την καρδιά της τουριστικής αγοράς της Παλιάς Πόλης. Περιηγήθηκαν στη νέα πόλη της Ρόδου και το εμπορικό κέντρο.

Επισκέφθηκαν επίσης τη Λίνδο και φυσικά την Ακρόπολη της Λίνδου, παραλίες του νησιού Κιοτάρι Γεννάδι, Πλημμύρι και τις Πηγές Καλλιθέας.

Γνώρισαν παράλληλα σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού και αξιολόγησαν ως υψηλό το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν στους επισκέπτες.

Κατά τη συνάντηση τους ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Ταρασλιάς τις ευχαρίστησε για τα καλά τους λόγια για το νησί και την συνδιοργάνωση του ταξιδιού, που τμήμα της ανέλαβε η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου της οποίας προϊσταται, και τις παρότρυνε «να ανακαλύψουν την ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρει στον ταξιδιώτη η Ρόδος, η οποία δεν αποτελεί μόνον ένα εξαιρετικό θέρετρο λόγω των ξενοδοχείων και των παραλιών, αλλά μπορούν να ανακαλύψουν επιπλέον απίστευτες εμπειρίες από την ιστορία, τη φύση, τις αθλητικές δραστηριότητες τη ροδίτικη γαστρονομία, που καθιστούν τη Ρόδο έναν προορισμό για όλους και ποτέ δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να τα δουν όλα».

Άξιο αναφοράς είναι τα βίντεο που γύρισαν για τη Ρόδο τα οποία έχουν μία μόνιμη επωδό: « Η Ρόδος είναι πραγματικά υπέροχη!».

Στο fam trip των Travel Counsellors συνέβαλαν τα μέγιστα αρκετές επιχειρήσεις του νησιού.