Αστυνομικό

Ρόδος: Συνελήφθη διαρρήκτης από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει άλλους τρεις συνεργούς που αναζητούνται

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη διαρρήκτης στην Ρόδο στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένα κοσμήματα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την Πέμπτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Όλα άρχισαν την Τετάρτη το απόγευμα όταν τέσσερις δράστες διέρρηξαν μία κατοικία, ωστόσο κατά την αποχώρηση τους έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό που βρισκόταν στην περιοχή. Οι τρείς από αυτούς τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο 19χρονος που συνελήφθη επιτέθηκε και τραυμάτισε αστυνομικό που κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.

Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένα κοσμήματα

Ο ένας από τους τέσσερις διαρρήκτες συνελήφθη από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας

Η έρευνα των αρχών

Κατόπιν έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, εξιχνιάστηκαν ακόμη δύο περιπτώσεις κλοπών από κατοικίες στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2023, καθώς και δύο αφαιρέσεις μοτοσυκλετών στις 16 του ίδιου μήνα.

Ακόμη, από την έρευνα αυτή ταυτοποιήθηκαν οι δράστες. Πρόκειται για τέσσερις νεαρούς ρομά ηλικίας από 15 έως 19 ετών, εκ των οποίων ο ένας έχει συλληφθή και οι υπόλοιποι αναζητούνται

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, βίας κατά υπάλληλων – δικαστικών προσώπων, και πρόκληση σωματικών βλαβών.