Αστυνομικό

Ρόδος: Νεκροί γυναίκα και παιδί που βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες – Παρασύρθηκαν από τα κύματα

Δέκα από τους επιβάτες κατάφεραν να φτάσουν στη στεριά

Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια μιας γυναίκας και ενός μικρού παιδιού να φτάσουν παράνομα στη χώρα μας μέσω θαλάσσης, στο πλαίσιο οργανωμένης μεταφοράς μεταναστών από τα τουρκικά παράλια.

Τα άψυχα σώματα της γυναίκας και του παιδιού εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου (30/8) στην παραλία Μαύρος Κάβος στη Ρόδο, σκορπίζοντας θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής, φουσκωτό σκάφος που μετέφερε 12 μετανάστες εγκατέλειψε τους επιβαίνοντες λίγα μέτρα από την ακτή και στη συνέχεια επέστρεψε στα ανοιχτά. Δέκα από τους επιβάτες κατάφεραν να φτάσουν στη στεριάόμως η γυναίκα και το παιδί παρασύρθηκαν από τα κύματα, με αποτέλεσμα να πνιγούν.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, που διεξάγουν προανάκριση για να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, καθώς και για τον εντοπισμό των διακινητών.