Τάσος Σπανός
Δήμος

Τάσος Σπανός: Ο κ. Κολιάδης δεν πρέπει να ανησυχεί για τα οικονομικά του δήμου Ήταν μέλος αυτής της δημοτικής αρχής

«Ο κ. Κολιάδης δεν πρέπει ν’ ανησυχεί, ήταν μέλος αυτής της δημοτικής αρχής», δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τάσος Σπανός, απαντώντας στην ανησυχία και τον προβληματισμό που εξέφρασε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Ρόδου κατά την πρώτη μετεκλογική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προχθές.

Συγκεκριμένα, κληθείς ο κ. Σπανός να σχολιάσει τα όσα είπε την προηγούμενη ημέρα ο κ. Κολιάδης για τα οικονομικά του δήμου, είπε αρχικά:

«Μία γενική τοποθέτηση του νεοεκλεγέντος δημάρχου-τον οποίο, επί τη ευκαιρία, να τον συγχαρώ, να του ευχηθώ να έχει δύναμη και κουράγιο-σε ό,τι με αφορά προσωπικά, εγώ μία ζωή αγωνιζόμουν για το καλό του τόπου μας. Ξέρετε πολύ καλά, ότι ποτέ δεν αρνήθηκα τη βοήθειά μου, τη συμπαράστασή μου, να πω την άποψή μου ξεκάθαρα. Εγώ θα είμαι στο πλευρό όλων αυτών οι οποίοι θέλουν το καλό της Ρόδου, όλων αυτών οι οποίοι θέλουν να προοδεύσει ο τόπος.

Εγώ ποτέ στη ζωή μου, στην πολιτική μου διαδρομή, δεν σήκωσα ποτέ σημαίες ευκαιρίας. Υπήρξα πάντα πιστός στις ιδέες μου, υπήρξα πάντα πιστός στους στόχους μου και πάντα υπερτερούσε μέσα μου αλλά και στον πολιτικό μου λόγο, προπαντός όμως στις πράξεις μου, το καλό του Ροδίτη, το καλό της Ροδίτισσας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αυτό θα πράξω και θα είμαι απέναντι σε πολιτικές οι οποίες δεν θα υπηρετούν αυτό τον στόχο».

Και είπε, στη συνέχεια: «Μία γενική και αόριστη τοποθέτηση ότι «ανησυχώ»… Ο κ. Κολιάδης δεν πρέπει να ανησυχεί. Ο κ. Κολιάδης ήταν μέλος αυτής της δημοτικής αρχής. Διαχειρίστηκε δημόσιο χρήμα. Ο κ. Κολιάδης ξέρει τα οικονομικά. Ξέρει ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο δήμος όπου οι υποχρεώσεις και τα έσοδα αυξομειώνονται και θα πρέπει να έχεις πολιτικές, να είσαι έτοιμος, ούτως ώστε να τα αντιμετωπίσεις…».

Είπε, ακόμη, ότι, το γεγονός ότι ο κ. Κολιάδης, απ’ ό,τι διάβασε, έκανε μία αναφορά σε μία ρήση κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου, που είχε πει ο κ. Σάββας Διακοσταματίου, ως εκπρόσωπος τότε της μείζονος μειοψηφίας, ότι «δυστυχώς, επτωχεύσαμεν», θέλησε να απαντήσει ότι, ο κ. Διακοσταματίου με τη στάση του αλλά και με την πολιτική του απόφαση να συστρατευτεί μαζί τους, ανακάλεσε αυτή του τη θεωρία.

«Διότι, τι νόημα θα είχε να έρθει μαζί μας όταν ο δήμος ήταν πτωχευμένος;», αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε, ακόμη, ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση δεν άκουσε τον κ. Κολιάδη να αρθρώσει έναν λόγο και να πει «ναι, συμφωνώ» αλλά το αντίθετο. «Άρα, λοιπόν, «ανησυχώ», γενικά και αόριστα, για να δημιουργήσουμε ένα κλίμα προφανώς-δική μου εκτίμηση, δεν θέλω να αδικήσω τον κ. Κολιάδη-το οποίο αύριο-μεθαύριο να το έχουμε ως όπλο στη φαρέτρα μας, δεν νομίζω ότι είναι και το καλύτερο», είπε ακόμη και συνέχισε:

«Εξάλλου, σε ό,τι με αφορά, έχω μάθει στη ζωή μου να μιλάω με ξεκάθαρο πολιτικό λόγο και ξεκάθαρα στοιχεία. Είναι σίγουρο ότι θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με τον κ. Κολιάδη, να συνεννοηθούμε, όλα στο φως, τίποτα κάτω απ’ το τραπέζι. Όλα τα στοιχεία εξάλλου είναι δημοσιευμένα στους προϋπολογισμούς, τους απολογισμούς, στη διαύγεια όλα. Δεν έχω σε προσωπικό επίπεδο να φοβηθώ τίποτα. Είμαι ξεκάθαρος. Ξέρετε πολύ καλά τη διαδρομή μου, ξέρετε ότι πάντα υπήρξα καθαρός και ξάστερος.

Εξάλλου η κοινωνία της Ρόδου είναι μία μικρή γειτονιά, μας γνωρίζει όλους προσωπικά και γνωρίζει ότι ο Τάσος ο Σπανός είναι καθαρός, δεν μπορεί κανείς να του προσάψει τίποτα. Εξού και η αγάπη, η εκτίμηση και ο σεβασμός του Ροδιακού λαού και ιδιαιτέρως της ιδιαίτερης μου πατρίδας, των Αφάντου, που με έφερε και πάλι πρώτο-ξέρετε πολύ καλά ότι στο νησί ήρθα δεύτερος σε ψήφους. Αντιλαμβάνεσθε ότι αν αυτό δεν αποτελεί ένα πιστοποιητικό του ποιος είναι ο Τάσος Σπανός και ποιος είναι ο βίος του, τότε από εκεί και πέρα δεν πρέπει να μπω σε διαδικασίες που τυχόν θα θέλουν να αμαυρώσουν τη στάση, τη φήμη του οποιουδήποτε εμπλεκομένου…».

Δεν παρέλειψε, ακόμα, να πει ότι υπήρχαν και ανακοινώσεις από συγκεκριμένους κύκλους, μίλησε για «σπέκουλα» προεκλογικά σχετικά με τα οικονομικά και δήλωσε: «Εγώ τήρησα μία στάση αξιοπρεπέστατη, δεν απάντησα. Εγώ επιλέγω τους συνομιλητές μου, εγώ θα καταστήσω ισότιμο συνομιλητή μου όποιος είναι αυτός ο οποίος δεν έχει διάθεση να παραπλανήσει τον κόσμο με ψευδή στοιχεία. Συνομιλητή μου καταστώ έναν άνθρωπο ο οποίος είναι αξιόπιστος, μία ομάδα τυχόν η οποία έχει όλα τα στοιχεία της αξιοπιστίας, της καλής διάθεσης και της κριτικής χωρίς υστεροβουλία».

Πηγή Ροδιακή