Πολιτική

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Βαγγέλης Κατσογριδάκης

Ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, ιατρός κ. Ευάγγελος Κατσογριδάκης με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής :

“ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αγαπητές μου συμπολίτισσες και αγαπητοί μου συμπολίτες. Κατ’ αρχάς, ζητώ συγνώμη που σας γράφω για τα παραταξιακοεκλογικά μας ενώ υπάρχουν απείρως σοβαρότερα θέματα στην υφήλιο όπως ο πόλεμος στην Λωρίδα της Γάζας. Ο,τι γράφω εδώ, το γράφω εν γνώσει της σχετικής του ασημαντότητας.

Χτες ο κ. Γερονικόλας πήρε ο ίδιος την θέση του Δημοτικού Συμβούλου στην δημοτική ενότητα Καλλιθέας, αφαιρώντας την από τον Παναγιώτη Τοκούζη. Αυτό ήταν μια σύννομη ενέργεια, με την οποία όμως δεν συμφωνώ. Πιστεύω πως μια δημοτική ενότητα πρέπει να αντιπροσωπεύεται στο Δημοτικό Συμβούλιο από έναν δημοτικό σύμβουλο που ξέρει καλά και από πρώτο χέρι την καθημερινότητα της. Ο Παναγιώτης Τοκούζης ξέρει καλά αυτήν την δημοτική ενότητα, βγήκε πρώτος σε ψήφους από τους εκεί υποψηφίους της παράταξής μας, ήταν ο μόνος που εκλέχτηκε από τους τοπικούς υποψηφίους μας και κατά την γνώμη μου θα ήταν σωστό να την εκπροσωπήσει. Διαφωνώ λοιπόν έντονα με αυτό που έγινε.

Με τον κ. Γερονικόλα είχα ήδη διαφωνήσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ στην συζήτηση που έγινε την Τρίτη μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, μαζί με τους υπόλοιπους εκλεγμένους, σχετικά με την στάση της παράταξής μας στον δεύτερο γύρο. Είχα πλήρη διαφωνία με αυτό που θεώρησα πως μας πρότεινε γιατί εκτίμησα πως ερχόταν σε αντίθεση 180 μοιρών με την δική μου άποψη.
Διαφώνησα επίσης ΚΑΙ με την τελική απόφαση του κ. Γερονικόλα, αυτήν της ουδετερότητας. Σεβάστηκα το δικαίωμα του να καθορίσει την επίσημη στάση της παράταξης στον δεύτερο γύρο, αλλά σεβάστηκα και το αναντίρρητο μου δικαίωμα να εκφράσω δημόσια την δική μου πρόθεση ψήφου.

Θέλω οι πράξεις μου να ταιριάζουν με τις αξίες μου, γι αυτό και δεν μπορώ να συμφωνώ σε παραταξιακές αποφάσεις που εναντιώνονται στις ατομικές μου αξίες. Δέχομαι συγχρόνως πως για να λειτουργήσει μια ομάδα, πρέπει οι αποφάσεις του αρχηγού να είναι γενικά αποδεκτές από τα μέλη και πως, επομένως, όταν υπάρχουν πολλές μεγάλες διαφωνίες ανάμεσα σε ένα μέλος και τον αρχηγό, πρέπει το μέλος να αποχωρεί από την ομάδα.

Επειδή λοιπόν ακόμα δεν μπήκαμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και έχω ήδη διαφωνήσει τρεις φορές με τον αρχηγό της παράταξης, μία φορά πάρα πολύ έντονα και άλλες δύο έντονα, κρίνω πως πρέπει να ανεξαρτητοποιηθώ. Δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω επίσημα τώρα ή αν θα πρέπει να περιμένω τον Ιανουάριο που θα ξεκινήσει η θητεία μου, αλλά αυτό είναι μια τεχνική λεπτομέρεια που θα διαλευκάνω.

Δεν είχα ούτε έχω επιθυμία να προσχωρήσω σε άλλη παράταξη. Στην θητεία μου δεν θα δεχτώ να πάρω οποιαδήποτε έμμισθη θέση (αν μου γίνει πρόταση). Επίσης δεν θα δεχτώ οποιαδήποτε θέση στην οποία γίνεται διαχείριση δημόσιου χρήματος. Δεν θεωρώ φυσικά λάθος να το κάνει κανείς αυτό, αν μάλιστα είναι τίμιος και ικανός (κυρίως όμως τίμιος), μακάρι να το κάνει.

Εγώ θα είμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο με ανεξάρτητη ματιά για να βοηθήσω προσφέροντας ιδέες, προτείνοντας λύσεις και προσπαθώντας να υπερασπιστώ την νομιμότητα και την διαφάνειά των διαδικασιών. Δεν ήθελα ούτε θέλω κανένα απολύτως αντάλλαγμα από πουθενά. Θέλω μόνο την χαρά της προσφοράς στο νησί μου. Έτσι ξεκίνησα άλλωστε αυτό το ταξίδι.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω πως όσο καιρό ήμουν στην παράταξη, πέρασα πολύ όμορφες στιγμές με σπουδαίους ανθρώπους, με τους οποίους μοιράστηκα αξίες και ιδανικά και που θεωρώ φίλους και φίλες μου. Είμαι ευγνώμων γι αυτό”.