Πολιτική

Αναφορά για απόπειρα νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος στον Δήμο Ρόδου !!!

Μετεκλογική «βόμβα» προκαλεί νέους τριγμούς – Απίστευτα τα όσα υποστηρίζει δικηγόρος μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου!

Ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομμάτης, που με τον δικηγόρο και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη «ΕΝΑ – Μαζί για τη Ρόδο» κ. Κώστα Χαλκιά, εκπροσωπούν την παράταξη του κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, στην διαδικασία επανακαταμέτρησης και επίδειξης των άκυρων ψηφοδελτίων, υπέβαλε χθες στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και κοινοποίησε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου την ακόλουθη αναφορά «βόμβα» που αναμένεται να προκαλέσει νέους τριγμούς μετεκλογικά μεταξύ των αντίπαλων παρατάξεων:

«Αξιότιμη κ. Εισαγγελέα

Είμαι δικηγόρος μέλος του Δ.Σ.Ρ. από το έτος 1986, και στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, παρείχα τις νομικές μου υπηρεσίες, κατά την διαδικασία των Δημοτικών Εκλογών της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023, τον υποψήφιο Δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη, ο οποίος εξελέγη Δήμαρχος στις επαναληπτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2023, με ποσοστό 57,96%
Εν όψει του ό,τι ο αποτυχών συνδυασμός, έλαβε κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών ποσοστό 42,81%, δηλαδή ποσοστό το οποίο βρίσκεται εγγύς του ορίου του 43%, το οποίο απαιτείτο για την εκλογή του, από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα, με την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία, μέσω των νομικών του συμβούλων, ζήτησε την επίδειξη των άκυρων ψηφοδελτίων δεκατριών εκλογικών τμημάτων, διαδικασία, στην οποία έλαβα και εγώ μέρος και ολοκληρώθηκε, υποδειγματικά την 17η Οκτωβρίου 2023.

Το ίδιο βράδυ περιήλθε εις γνώση του συναδέλφου μου και εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Κων/νου Χαλκιά, ότι μεθοδεύετο την επομένη το πρωί η μεταφορά των εκλογικών σάκων προς φύλαξη στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, ή σε χώρο ελεγχόμενο από την Αστυνομία.

Η πληροφορία αυτή, μεταφέρθηκε αργότερα και σε εμένα μέσω του συναδέλφου μου Ιωάννη Μαρίνου, ο οποίος μου ανέφερε και τα πρόσωπα τα οποία τον ενημέρωσαν.
Επειδή δεν είχε συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, ο κ. Χαλκιάς, αφού επιβεβαίωσε το ακριβές της πληροφορίας, μέσω ενημέρωσης την οποία είχε από το Πρωτοδικείο Ρόδου, επικοινώνησε με τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και η μεταφορά απετράπη, προφανώς μετά από παρέμβασή τους.

Την επομένη ακριβώς ημέρα 18 Οκτωβρίου 2023 ενώ βρισκόμουν στο δικαστικό μέγαρο, αναμένοντας την έκβαση υπόθεσης εντολέως μου και την τυχόν υποβολή αιτήσεων από την πλευρά του αποτυχόντος συνδυασμού, ο κ. Χαλκιάς, ο οποίος επίσης βρισκόταν εκεί μαζί μου, με πληροφόρησε ότι αξιόπιστο πρόσωπο του μετέφερε την πληροφορία, ότι ενόψει του ό,τι δεν είχε καταστεί η μεταφορά των εκλογικών σάκων των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 στην Αστυνομία, θα επιχειρείτο, είτε σήμερα το βράδυ, είτε εντός των επομένων ημερών, διάρρηξη στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου, προκειμένου να αφαιρεθεί ή να αλλοιωθεί εκλογικό υλικό».

Ο κ. Μαυρομάτης περιγράφει στην ίδια αναφορά τον τρόπο με τον οποίο διατείνεται ότι πληροφορήθηκε ότι αυτό θα επιτυγχάνετο ενώ ισχυρίζεται ότι προς τούτο θα υπήρχε και αμοιβή.

Ισχυρίζεται ακολούθως και τα εξής:

«Ενώ προσπαθούσαμε να αξιολογήσουμε την σοβαρότητα της πληροφορίας, αυτής και να μεθοδεύσουμε την αντίδρασή μας, προς προστασία της εκλογικής διαδικασίας και του αποτελέσματος των εκλογών, έλαβα και εγώ από το ίδιο αξιόπιστο πρόσωπο, τηλεφώνημα, το οποίο μου μετέφερε την αυτή ακριβώς πληροφορία.
Στη συνέχεια μαζί με τον κ. Χαλκιά μεταβήκαμε στο γραφείο της κ. Εισαγγελέως Υπηρεσίας, την οποία ενημερώσαμε για το συμβάν.
Εν όψει της σοβαρότητας των ανωτέρω, σας υποβάλλω την παρούσα αναφορά, ζητώντας ταυτόχρονα, εκτός από την αξιολόγησή της, ενόψει της επιβεβαιωμένης προσπάθειας μεταφοράς των σάκων σε άλλο εκτός του δικαστικού μεγάρου χώρου και την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, για την αποτροπή της οποιασδήποτε είτε διάρρηξης του δικαστικού μεγάρου, είτε ακόμη και παρέμβασης, στο φυλασσόμενο εντός αυτού εκλογικό υλικό, (σάκους με ψηφοδέλτια, βιβλία διαλογής ψήφων, πρακτικά κ.λ.π.), καθόσον είναι αυτονόητο, ότι δεν πρέπει να πειραχτεί τίποτα, έως την ολοκλήρωση της πιθανής εξέτασης και των λοιπών άκυρων ή μη ψηφοδελτίων, την υποβολή ενστάσεων, την προσκόμιση των ψηφοδελτίων ενώπιον του δικαστηρίου κ.λ.π. και την ολοκλήρωση τυχόν δικαστικής αντιδικίας.

Ρόδος 18 Οκτωβρίου 2023
Με εκτίμηση
Γεώργιος Μαυρομμάτης»

Πηγή  dimokratiki