Εκδηλώσεις

3η Εθελοντική Αιμοδοσία εις μνήμη Δημήτρη Κρεμαστινού

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας.

Για  τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Ρόδου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Χάλκης, τη Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου, το Παράρτημα Ρόδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  το Σωματείο Εργαζομένων EUROMEDICA Ρόδου, το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας, τη Δωδεκανησιακή Μέλισσα και τα Εκπαιδευτήρια ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ διοργανώνουν την 3η Εθελοντική Αιμοδοσία εις μνήμη Δημήτρη Κρεμαστινού.

Συνδέοντας το σχολείο με τον εθελοντισμό και την προσφορά, εμπνέουμε καθηγητές και μαθητές, γονείς και παιδιά, να μοιραστούν τη ζωή μέσα από την #αιμοδοσία.

Η αιμοδοσία «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ» θα γίνει στο φιλόξενο χώρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Ρόδου (οδός 25ης Μαρτίου 26, απέναντι από Cosmote) την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, από τις 09:00 έως τις 13:00.

Ο καθηγητής και πολιτικός Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν άνθρωπος της προσφοράς, μεγάλος ευεργέτης του τόπου και ένας από τους μεγάλους μεταρρυθμιστές του συστήματος υγείας. Γι’ αυτό είμαστε ευγνώμονες για το τεράστιο έργο του και θέλουμε να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη του μέσω της αιμοδοσίας.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε ότι η ΥΓΕΙΑ δεν είναι δεδομένη και μόνο αν είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ας αφιερώνουμε 10 λεπτά από το χρόνο μας για να δώσουμε αίμα, να προσφέρουμε ζωή στον άγνωστο συνάνθρωπό μας, στη θέση του οποίου αύριο μπορεί να είναι η μητέρα μας, το παιδί μας, ο φίλος μας ή ακόμα κι εμείς οι ίδιοι.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν επαρκή αποθέματα αίματος για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις, κάτι που μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από την αύξηση του αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών.

Ευχαριστούμε  μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας όλες και όλους, που τιμούν και στηρίζουν με την ανταπόκριση και την προσφορά τους την εθελοντική αιμοδοσία και ιδιαίτερα τους φορείς, που υπό της αιγίδα τους γίνεται η αιμοδοσία.