Εκδηλώσεις

Έναρξη Εργαστηρίου Σκηνικής Ξιφομαχίας και Θεατρικής Αναπαράστασης

 

Εργαστήριο Σκηνικής Ξιφομαχίας και Αναπαραστάσεων του Μεσαιωνικού Ρόδου

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μεσαιωνικό Ρόδο οργανώνει εργαστήριο Σκηνικής Ξιφομαχίας και Ιστορικής Αναπαράστασης για ενήλικες και νέους άνω των 16 ετών, που θα συμμετέχουν στα δρώμενα ιστορικής αναβίωσης του Φεστιβάλ.

Η ομάδα, μέσα από τη συμμετοχή της στις δραστηριότητες του συλλόγου, γνωρίζει την ιστορία του τόπου μας και έρχεται σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά, μέσα από μία δημιουργική και βιωματική διαδικασία ιστορικής αναπαράστασης.

Η εκπαίδευση ξεκινάει με σεμινάριο πάνω στη μέθοδο της Ιστορικής Αναβίωσης και ακολουθεί η εκμάθηση Σκηνικής Ξιφομαχίας / Οπλομαχίας, από τον Παύλο Σειρηνόπουλο, μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση, κυρίως την αντοχή, τη δύναμη, την ταχύτητα και την ευκινησία, αποκτούν γρήγορα αντανακλαστικά και καλύτερη συγκέντρωση, ενώ στις προπονήσεις, καλλιεργείται το ομαδικό πνεύμα, η πειθαρχία και ο σεβασμός προς τον άλλο, μέσα από μία ψυχαγωγική διαδικασία.

Στη συνέχεια, τα μέλη της ομάδας παίρνουν ρόλους μέσα σε δρώμενα, με βάση ένα σενάριο που εμπνέεται από ιστορικά γεγονότα και συμμετέχουν σε θεατρικές αναπαραστάσεις του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, με τη επιμέλεια κάποιου δημιουργικού σχεδιαστή, ηθοποιού ή σκηνοθέτη.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Μεσαιωνική Πόλη (θα ανακοινωθεί ο χώρος), την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου στις 5μμ όπου θα οριστεί από κοινού η ημέρα και ώρα πραγματοποίησης των εργαστηρίων. Το κόστος συμμετοχής είναι 20ευρώ/χρόνο για την εγγραφή στο σύλλογο.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν email στο: info@medievalfestival.gr, έως και τις 28 Οκτωβρίου, δηλώνοντας Ονοματεπώνυμο, Ηλικία και Τηλέφωνο, γράφοντας: «Εργαστήριο Αναπαραστάσεων» στο θέμα. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Για το Μεσαιωνικό Ρόδο,

 

Άννα Αχιολά

Πρόεδρος