δημοτικες εκλογες ροδοσ
Πολιτική

Ρόδος – Δημοτικές εκλογές: Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά Μεγάλη η αποχή από τις κάλπες

Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή είναι υψηλή η αποχή από τις κάλπες.

Στους ρυθμούς του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών κινείται η χώρα σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 και θα κλείσουν στις 19:00 για να αναμετρηθούν οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι σε έξι Περιφέρειες και 84 δήμους, καθώς οι νικητές της πρώτης Κυριακής δεν ξεπέρασαν το 43% που θα εξασφάλιζε την απευθείας εκλογή τους.
Ομαλά και με μεγάλη αποχή εξελίσσεται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στη Ρόδο

 

Το επίκεντρο στην περιοχή μας εστιάζεται στο Δήμο Ρόδου, όπου αναμετρώνται ο Δήμαρχος κι εκ νέου υποψήφιος, επικεφαλής της παράταξης “Με δύναμη για τη Ρόδο”, Αντώνης Καμπουράκης – ο οποίος απώλεσε τη νίκη από τον πρώτο γύρο για 140 ψήφους, έχοντας ωστόσο μεγάλο προβάδισμα 13 μονάδων- και ο  Αλεξανδρος Κολιάδης, επικεφαλής του συνδυασμού “ΕΝΑ”.

Τον δημαρχιακό θώκο της Ρόδου διεκδικούν οι κ.κ. Αντώνης Καμπουράκης που έλαβε 42,81% τη περασμένη Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 (α’ γύρος) και ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης με 28,93%.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ στα εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν και στον πρώτο γύρο, την προηγούμενη Κυριακή.

Οι σημερινές εκλογές διεξάγονται με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους αντιπροσώπους, χωρίς να έχουν, μέχρι στιγμής, αναφερθεί προβλήματα στo Πρωτοδικείo Ρόδου

Ζητούμενο και σε αυτές τις εκλογές είναι η συμμετοχή. Σύμφωνα με τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι στιγμής η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες κινείται σε χαμηλά επίπεδα.