Περιφέρεια

Γιώργος Χατζημάρκος : “Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια σε όλα τα νησιά Η έννοια του πολιτικού κόστους δεν αποτελεί οδηγό για την δική μας Περιφερειακή Αρχή”

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου, μετά από διάστημα ενός και πλέον μήνα, λόγω των περιορισμών της προεκλογικής περιόδου, έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, προκειμένου να απευθύνει ευχαριστίες προς τους νησιώτες αλλά και σε όλους όσοι συνετέλεσαν στο θριαμβευτικό αποτέλεσμα του 66,30%, στις περιφερειακές εκλογές της περασμένης Κυριακής.

 Γ. Χατζημάρκος: Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια σε όλα τα νησιά, ο μεγάλος στόχος μας για την επόμενη θητεία

Ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι το αποτέλεσμα αυτό  τον γεμίζει χαρά και ευθύνη, ότι συνιστά την επιβεβαίωση μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους νησιώτες αλλά και της πορείας της Περιφερειακής Αρχής, ενώ σημείωσε ότι η νέα πενταετής θητεία ξεκινά από καλύτερη αφετηρία σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες, όχι μόνο για λόγους γενικότερης συγκυρίας, αλλά κυρίως γιατί έχει γίνει πολύ σκληρή δουλειά, για να μπορεί το Νότιο Αιγαίο να κοιτά το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Σε ερώτηση για τους στόχους της νέας θητείας, ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι ο μεγάλος και φιλόδοξος στόχος είναι να εκπονηθούν Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια για όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου – έχουν ήδη ξεκινήσει να εκπονούνται τα  Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια Μυκόνου και Σαντορίνης – και σημείωσε ότι γι αυτόν τον πολύ υψηλό στόχο, τώρα είναι η χρυσή, ιστορική ευκαιρία, καθώς υπάρχει και ο φυσικός και ο πολιτικός χρόνος. Πρόσθεσε ότι τα ΕΠΣ αποτελούν διαχρονικά  ζήτημα πολύ υψηλού πολιτικού κόστους, αλλά αυτό δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα καθώς, όπως είπε “η έννοια του πολιτικού κόστους δεν αποτελεί οδηγό για την δική μας Περιφερειακή Αρχή”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η αναγκαιότητα για τα ΕΠΣ ενισχύεται όλο και περισσότερο, όσο αντιστοίχως βελτιώνεται η οικονομική πορεία των νησιών και πρόσθεσε ότι ένα κρίσιμο, ειδικά για τα μικρά νησιά, ζήτημα θα ενσωματωθεί στα ΕΠΣ και είναι αυτό της φέρουσας ικανότητας.

Ο Περιφερειάρχης ρωτήθηκε και για τις επιπτώσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς και απάντησε ότι αυτές θα είναι ορατές και στον τουρισμό αλλά και στα δημοσιονομικά, ενώ τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια, με τις κρίσεις να διαδέχονται η μια την άλλη, πρέπει να αντιληφθούμε ότι πλέον η αστάθεια έχει γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση και αυτό μας αναγκάζει να είμαστε ανά πάσα στιγμή σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

realvoice