Aurinkomatkat: Καθαρισμός του βορειοδυτικού τμήματος της ακτής της Ρόδου με τη βοήθεια τουριστών
Ρόδος

Aurinkomatkat: Καθαρισμός του βορειοδυτικού τμήματος της ακτής της Ρόδου με τη βοήθεια τουριστών

Έπειτα από πρωτοβουλία του Φινλανδού τουρ οπερεϊτορ AURINKOMATKAT και σε συνεργασία με την ALL FOR BLUE, οργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα καθαρισμός του βορειοδυτικού τμήματος της ακτής της Ρόδου στην περιοχή του Ενυδρείου.

Πιο συγκεκριμένα, το προσωπικό του AURINKOMATKAT και ορισμένοι πελάτες τους, οι οποίοι βρίσκονταν στη Ρόδο για διακοπές μαζί με τοπικούς συνεργάτες της εταιρείας, μάζεψαν διάφορα σκουπίδια που βρεθήκαν στην  εν λόγω παραλία.  Στο τέλος τα απορρίμματα ζυγίστηκαν και βρεθήκαν να είναι πάνω από 20 κιλά.  Η συγκομιδή των σκουπιδιών έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου, που είναι η Διεθνής Ημέρα του Τουρισμού, για να αναδείξει την συνδεσιμότητα του περιβάλλοντος με τον τουρισμό.

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μέρος ένα ευρύτερου προγράμματος βιωσιμότητας και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, που αναπτύσσει ο συγκεκριμένος τουρ οπερεϊτορ, ο οποίος οργανώνει διακοπές  στην Ρόδο για περισσότερα από 60 χρόνια.

Η εταιρεία AURINKOMATKAT, που είναι θυγατρική της FINNAIR, είναι ο μεγαλύτερος τουρ οπερεϊτορ της Φινλανδίας με το αντίστοιχο μερίδιο αγοράς να κυμαίνεται στο 36% συμφώνα με τα επίσημα στοιχεία της AFTA (Association of Finnish Travel Industry) και έχει 214 προγραμματισμένες πτήσεις από το Helsinki προς τη Ρόδο για το 2024 κατά το χρονικό διάστημα από 04/04/24 μέχρι 26/10/24.