Δήμος

Δράκος ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ : Αποκατάσταση κεραμοσκεπής, νέα θερμαντικά σώματα και άλλες εργασίες στην Αμαράντειο Σχολή

Στην αποκατάσταση της κεραμοσκεπής, σε εργασίες μονώσεως του κτηρίου και των βοηθητικών χώρων, καθώς και σε τοπικές αποκαταστάσεις και ελαιοχρωματισμούς στην Αμαράντειο Σχολή (7ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου), προχώρησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος.

Στις αρχές του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2022, κατόπιν οδηγίας του Αντιδημάρχου, συνεργάτες αυτού και μηχανικοί της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου, πραγματοποίησαν αυτοψία στην Αμαράντειο Σχολή (7ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου), που στεγάζεται στην οδό Αμαράντου 47 και συγκεκριμένα στο κυρίως κτήριο και στους δύο βοηθητικούς χώρους (τουαλέτες), όπου και διαπίστωσαν τη συγκέντρωση υγρασίας και την εισροή υδάτων σε ορισμένα σημεία. Κατόπιν, συντάχθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου, η σχετική τεχνική έκθεση εργασιών, ο προϋπολογισμός και τα λοιπά προαπαιτούμενα για τη δημοπράτηση του έργου. Το έργο δημοπρατήθηκε και ακολούθησε η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη των εργασιών. Οι εργασίες, που ολοκληρώθηκαν το διάστημα των εορτών της περιόδου Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, αφορούσαν στην αποκατάσταση της κεραμοσκεπής, στη μόνωση του κτηρίου και των βοηθητικών χώρων, τοπικές αποκαταστάσεις και ελαιοχρωματισμούς.

Περαιτέρω, εντός του έτους 2022, εξειδικευμένα συνεργεία της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου, υπό τις οδηγίες του Αντιδημάρχου Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, προχώρησαν με αυτεπιστασία, στην απομάκρυνση των πεπαλαιωμένων και μη λειτουργικών σωμάτων, όπου αυτά υπήρχαν εντός των σχολικών αιθουσών, στην εγκατάσταση παροχών σε κανάλια για την τοποθέτηση σύγχρονων θερμαντικών σωμάτων (θερμοπομπών) στις σχολικές αίθουσες του κτηρίου και στη σύνδεση αυτών. Το σχολείο, διαθέτει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, νέο ηλεκτρολογικό πίνακα και θερμαντικά σώματα, τόσο για την εξασφάλιση καλύτερης θερμότητας των χώρων και των μαθητών, όσο και για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος με τη χρήση σωμάτων με καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

 

Δράκος ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Ιωάννη

Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με την παράταξη του Αντώνη Β. Καμπουράκη «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ»