Πολιτική

Με ικανοποιητική προσέλευση η εκκίνηση των εκλογών για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με ικανοποιητική προσέλευση ξεκίνησε στη Ρόδο η εκλογική διαδικασία

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι εκλογείς που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ.

Η συμμετοχή των μελών του κόμματος στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου είναι μεγάλη καθώς μέχρι τις 11 το πρωί είχαν ψηφίσει πάνω από 11.000 μέλη του κόμματος, αναφέρει η Αυγή.

Έτσι, οι εκτιμήσεις για τη συμμετοχή ξεπερνούν, με αυτά τα δεδομένα, ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, αφού – όπως όλα δείχνουν – θα ψηφίσουν πάνω από 100.000 άτομα.

Στις κάλπες που έχουν στηθεί στο νότιο συγκρότημα της Δωδεκανήσου (σ.σ. Ρόδος, Σύμη, Καστελόριζο, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος) έχουν προσέλθει μέχρι στιγμής πάνω από 950 άτομα για να ψηφίσουν.

“Είναι πολύ καλή η συμμετοχή. Έρχεται νέος κόσμος, έχουμε πολλές εγγραφές νέων μελών”, δήλωσε ο  γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ νότιας Δωδεκανήσου.

Στα νότια Δωδεκάνησα, το κόμμα έχει  2000 εγγεγραμμένα μέλη

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος από την ηλικία των 15 ετών και άνω. Δικαίωμα εγγραφής και κατ’ επέκταση συμμετοχής στη διαδικασία έχουν όσοι γραφτούν μέχρι και σήμερα. Εφόσον κάποιος πολίτης επιθυμεί να ψηφίσει στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μπορεί να γραφτεί επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Τα μέλη, παλιά και νέα, μπορούν να ψηφίσουν οπουδήποτε επιθυμούν, σε οποιοδήποτε από τα 570 εκλογικά τμήματα ανά την Ελλάδα.

Οι πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες πρέπει να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Αναφορικά με τους μετανάστες και όσους νέους είναι κάτω των 17 ετών, οφείλουν να επιδείξουν ακόμη νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Στο εξωτερικό η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά τις ίδιες ώρες. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν γραφτεί στον iSYRIZA μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 2 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Όπως και τα μέλη εντός Ελλάδας, οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία από το εξωτερικό θα μπορούν να ψηφίσουν με ταυτότητα ή διαβατήριο.