Περιφέρεια

Νίκος Νικολής: Μέχρι αυτήν την ώρα, Σάββατο 16.09.2023 και ώρα 11.55 πμ, κανένα πιστοποιητικό πυρασφάλειας ΔΕΝ παρέλαβα από τον αρμόδιο Δήμο Ρόδου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας

Η σπέκουλα σε βάρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνεχίζεται από ανθρώπους ανεύθυνους και τα ρυπαρά φερέφωνά τους
Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Νίκου Νικολή:
Με έκπληξή μου διαπιστώνω ότι συνεχίζεται από κάποιους η σπέκουλα και η διασπορά fake newς σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να συκοφαντηθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρότι χθες υπήρξε σαφής δήλωσή μου σχετικά με την διεξαγωγή του “Nick Galis Tournament”.
Στα σημερινά συκοφαντικά και ψευδή δημοσιεύματα επανέρχομαι και απαντώ: Μέχρις αυτή την ώρα, ο Δήμος Ρόδου, υπεύθυνος για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας που διεξάγεται το τουρνουά, ΔΕΝ έχει προσκομίσει κανένα πιστοποιητικό πυρασφάλειας.
Ως εκ τούτου, ΔΕΝ έχω υπογράψει καμία άδεια διεξαγωγής του τουρνουά με την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες, όπως ψευδώς ισχυρίζεται σημερινό δημοσίευμα.
Η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Δι@ύγεια αφορά την άδεια διεξαγωγής των αγώνων ΧΩΡΙΣ την παρουσία φιλάθλων, βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης την οποία συνυπογράφουν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β΄5252 της 30ης Αυγούστου 2023, και– όπως από χθες έχω διευκρινίσει – θέτει ως βασική προϋπόθεση για την παράταση της άδειας λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων με χωρητικότητα άνω των 2.000 ατόμων, την έκδοση ξεχωριστού πιστοποιητικού πυρασφάλειας. Ειδικότερα, η απόφαση αναφέρει ότι αν οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας σε ισχύ, λειτουργούν χωρίς την παρουσία θεατών, έως την έκδοση του πιστοποιητικού αυτού.
Επαναλαμβάνω ότι μέχρι αυτή την ώρα, ο υπεύθυνος για το Κλειστό Καλλιθέας Δήμος Ρόδου, ΔΕΝ έχει προσκομίσει το προαναφερθέν πιστοποιητικό.
Επαναλαμβάνω επίσης ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κλείνει τα αφτιά της στην άνευ ορών κακοήθεια ορισμένων και στον οχετό των fake news και συνεχίζει να λειτουργεί θεσμικά, με την σοβαρότητα που αρμόζει στις περιστάσεις.
Το Γραφείο Τύπου