Περιφέρεια

Κατασκευή νέων υδρογεωτρήσεων και των δικτύων μεταφοράς πόσιμου νερού για τις ανάγκες του οικισμού Λιβαδίων Δήμου Τήλου από την Περιφέρεια

Στην έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Τήλου, για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή νέων υδρογεωτρήσεων και των δικτύων μεταφοράς πόσιμου νερού για τις ανάγκες του οικισμού Λιβαδίων Δήμου Τήλου», προέβη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, κατά την τελευταία συνεδρίασή της, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.116.700,00 € και ο Δήμος Τήλου εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του μέσα από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» – Άξονας Προτεραιότητας «Περιβάλλον».

Γιώργος Χατζημάρκος: «Δεν αφήνουμε κανένα νησί μας μόνο του και καμία ευκαιρία να χαθεί. Είμαστε εδώ για να βάζουμε πλάτη στα δύσκολα»

 Στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της προς τους Δήμους της περιοχής ευθύνης της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης που θα υπογράψουν ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και η Δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά – Αλιφέρη,  αναλαμβάνει την αρμοδιότητα του Φορέα Υλοποίησης του έργου, καθώς ο Δήμος Τήλου, ως  Κύριος του έργου, δεν διαθέτει την απαιτούμενη τεχνική επάρκεια για την υλοποίησή του. Ειδικότερα ο Περιφέρεια αναλαμβάνει να εκτελέσει όλες τις ενέργειες, από την ωρίμανση του έργου, μέχρι την παράδοσή του, σε πλήρη λειτουργία, στον Δήμο Τήλου.

Το έργο περιλαμβάνει την ανόρυξη 11 υδρογεωτρήσεων για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του Δήμου Τήλου, ώστε να ληφθούν οι μέγιστες δυνατές ποσότητες καλής ποιότητας νερού, την κατασκευή δικτύων μεταφοράς του νερού των γεωτρήσεων μέσω κοινού αγωγού στην υφιστάμενη δεξαμενή στα Λιβάδια, την πραγματοποίηση αρχαιολογικών εκσκαφών και την σύνδεση με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 17 μήνες. Η ισχύς της Προγραμματικής Σύμβασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της και λήγει με την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά με την έργο:

«Παρά το σοβαρό πρόβλημα της  υποστελέχωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών μας, δεν αφήνουμε κανένα νησί μας μόνο του και καμία ευκαιρία να χαθεί. Είμαστε εδώ για να βάζουμε πλάτη στα δύσκολα. Να δώσουμε τη βοήθειά μας όπου χρειάζεται. Αυτή είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μια μεγάλη πλάτη, που σηκώνει όσο μεγαλύτερο βάρος αντέχει. Και συνεχίζουμε. Κάθε μέρα, νησί και έργο»