Πολιτική

Νίκος Γερονικόλας: «Τιμούμε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και τη μακραίωνη θρησκευτική ιστορία του τόπου μας»

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παραμονής της εορτής Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού σε Καλυθιές και Απόλλωνα παραβρέθηκε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Νίκος Γερονικόλας, συνοδευόμενος από υποψήφιους και υποψήφιες Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους της «Αρχής Οργάνωσης» για το νησί μας.

«Τιμούμε τη μεγάλη γιορτή – δόξα Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ως μια από τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας και προσωπικά θεωρώ ότι η θρησκευτική μας παράδοση έχει πλήθος χαρακτηριστικών γνωρισμάτων τα οποία οφείλουμε να αναδείξουμε ως Αυτοδιοίκηση» δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Νίκος Γερονικόλας και συνέχισε:

«Το πιο απτό παράδειγμα το έχουμε σήμερα εδώ μπροστά μας. Ο ξυλόγλυπτος σταυρός στον Ιερό Ναό Απολλώνων, ένα έργο ηλικίας περίπου 1000 ετών, μέσα στο οποίο εμπεριέχεται απότμημα του Τιμίου Ξύλου. H παράδοση αναφέρει ότι το
τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου που περιέχεται στο σταυρό, παραχωρήθηκε στους κατοίκους του χωριού από την Αγία Ελένη αυτοπροσώπως. Έχουμε στα χωριά μας ανεκτίμητους θησαυρούς, με μεγάλη ιστορική, θρησκευτική και καλλιτεχνική αξία.
Αυτούς οφείλουμε να αναδείξουμε. Να κατανοήσουμε από την αρχή τη σπουδαία σύνδεσή τους με τη λαϊκή παράδοση και τις συνήθειες των προγόνων μας. Με αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ως αφετηρία μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά,
θετικά και ωφέλιμα για τις κοινωνίες των χωριών μας».

Εν όψει της σημερινής εορτής Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ως «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας ευχόμαστε χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες.