Τουρισμός

Τουρισμός: H TUI επεκτείνει την σεζόν σε Ρόδο και Κρήτη

Τα ελληνικά νησιά αυτή τη στιγμή έχουν πολύ υψηλή ζήτηση από τους πελάτες της TUI που αναζητούν διακοπές μετά το τέλος του καλοκαιριού αλλά και το Φθινόπωρο. Ο εν λόγω τουριστικός οργανισμός που είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο ανακοινώνει την απόφαση του να επεκτείνει τα προγράμματα για τα νησιά της Κρήτης και της Ρόδου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της TUI Γερμανίας Stefan Baumert θα επεκτείνουν τη σεζόν σε Κρήτη και Ρόδο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ για το σκοπό αυτό, ο tour operator ξεκινά δέκα επιπλέον πτήσεις με τη δική του αεροπορική εταιρεία TUIfly. Βάσει των στοιχείων που παρουσίασε η TUI αναφορικά με την εικόνα του χειμερινού της προγράμματος, η Αίγυπτος αναδεικνύεται ως η πιο δημοφιλής χώρα για χειμερινές διακοπές στο πρόγραμμα της για το χειμώνα 2023-2024.

Επέκταση του προγράμματος διακοπών της TUI σε Κρήτη και Ρόδο μέχρι τον Νοέμβριο

Συγκεκριμένα, πιο δημοφιλή προορισμό αποτελεί η περιοχή της Χουργκάντα μειώνοντας τη ζήτηση για τα Κανάρια Νησιά που όμως συνολικά σε επιδόσεις, παραμένουν στην πρώτη θέση. Σύμφωνα με τον Baumert η ζήτηση για διακοπές το χειμώνα έχει αυξηθεί σε σχέση πέρυσι αλλά και οι επιλογές είναι περισσότερες από ποτέ. Με περίπου 150 πτήσεις την εβδομάδα, τα Κανάρια νησιά είναι ο μεγαλύτερος προορισμός της TUIfly το χειμώνα. Επίσης κάτι ακόμα που έχει επεκταθεί είναι το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων στην περιοχή.

Οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί της TUI τον χειμώνα 2023/24

1. Χουργκάντα 2. Φουερτεβεντούρα 3. Γκραν Κανάρια 4. Τενερίφη 5. Αττάλεια 6. Μαδέρα 7. Λανθαρότε 8. Μάρσα Αλάμ 9. Μαγιόρκα 10. Πράσινο Ακρωτήριο

Σύμφωνα με την TUI, οι λάτρεις του χιονιού αντί του ήλιου, αυτή τη στιγμή κατευθύνονται κυρίως προς γειτονικές χώρες, με τον πιο δημοφιλή προορισμό για σκι φέτος τον χειμώνα να είναι η Αυστρία.

Η Ρόδος επεκτείνει τη σεζόν για να ανακτήσει μέρος του τζίρου

Η TUI αποφάσισε την επέκταση της τουριστικής περιόδου στο νησί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου εξαιτίας των πυρκαγιών που ξέσπασαν στη Ρόδο και της συζήτησης που ακολούθησε για το πώς το νησί μπορεί να ανακτήσει μέρος του τζίρου που χάθηκε. Λεπτομέρειες για τα προγράμματα του tour operator αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Στο ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το  γερμανικό τουριστικό ειδησεογραφικό μέσο fvw, η DER Touristik δηλώνει αισιόδοξη για την επιμήκυνση της σεζόν. Τα πακέτα του tour operator για τη Ρόδο προγραμματίζονται και για τον Νοέμβριο. Η ταξιδιωτική περίοδος για τη Ρόδο και την Κρήτη μέχρι τον Νοέμβριο του 2023 έχει ήδη επεκταθεί από την Alltours. Σύμφωνα όμως με δηλώσεις της ιδίας, μια σεζόν μπορεί να είναι επιτυχημένη μόνο εάν και οι υπόλοιπες τουριστικές υποδομές είναι ανοιχτές όπως και τα ξενοδοχεία. Η Alltours τονίζει ότι στο παρελθόν, αυτό δεν ίσχυε πάντα και παντού, γι’ αυτό και πολλές προσπάθειες για παράταση της κύριας σεζόν δεν ήταν επιτυχής.

Έναρξη της σεζόν νωρίτερα λέει η TUI

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού τουριστικού ειδησεογραφικού μέσου fvw|TravelTalk, καταγράφονται οι απόψεις των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών tour operator, που δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την επέκταση της σεζόν. Όπως δηλώνει ο CEO της TUI Sebastian Ebel στο fvw, το ζητούμενο δεν είναι μόνο να γίνει παράταση της σεζόν, αλλά και ξεκινήσει νωρίτερα. «Εάν η ζήτηση είναι καλή, οι πτήσεις της καλοκαιρινής περιόδου θα μπορούσαν κάλλιστα να ξεκινήσουν νωρίτερα, όπως έγινε φέτος με τη Μαγιόρκα και την Κρήτη».

H TUI φέτος το χειμώνα καθιστά τη Μεγάλη Βρετανία να λειτουργεί όλο το χρόνο ως προορισμός, επεκτείνοντας την προσφορά της γι’ αυτή για την Τουρκική Ριβιέρα κατά 30%. Όπως τονίζει ο Ebel: «Οι μεσογειακοί προορισμοί συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές. Αυτό θα συμβαίνει και στο μέλλον, αλλά βλέπουμε σαφείς δυνατότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους». Επίσης, εξηγώντας ότι «Η σεζόν μεγαλώνει. Αυτό δημιουργεί πρόσθετες ευκαιρίες για τους προορισμούς και για την TUI».

 

Πηγή: news247.gr