Αστυνομικό

Κως: Καταδίωξη με πυρά και συλλήψεις διακινητών από το λιμενικό ( video )

Για περιστατικό καταδίωξης στη θάλασσα, τις πρώτες πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, ενημέρωσε τη Δευτέρα το Λιμενικό.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος του, που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο που έπλεε με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, από τις ακτές του Αγίου Φωκά προς τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με το λιμενικό, το εν λόγω ταχύπλοο αγνόησε τα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού κι επιχείρησε επικίνδυνους ελιγμούς αποφυγής, ενώ πραγματοποίησε πολλές φορές πορεία εμβολισμού προς το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το πλήρωμα του περιπολικού έκανε χρήση προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου, ενώ οι δύο 24χρονοι αλλοδαποί χειριστές του οδηγήθηκαν στη λιμενική Αρχή Κω.

Κατηγορούνται για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις), του άρθρου 306 του Π.Κ. (έκθεση), του άρθρου 187 του Π.Κ. (εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 10 του Ν. 2168/93 (ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις) και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 (παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα).

Το ταχύπλοο σκάφος τους βυθίστηκε.