Γ. Χατζημάρκος: “ Ήρθε η ώρα να χωρίσουμε από τον Πειραιά στον τομέα της Υγείας”
Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος: “ Ήρθε η ώρα να χωρίσουμε από τον Πειραιά στον τομέα της Υγείας” ( ΗΧ )

Περί επικοινωνίας και αξιοπιστίας. Για τα όνειρα και τους στόχους. Για την επιθυμητή κριτική και τις υποδομές. Για τον ΦΟΔΣΑ, αειφορίας και όχι μόνο.

Για τις εκλογές και τις επιλογές που έρχονται.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με καλή διάθεση και όρεξη για απαντήσεις, φιλοξενήθηκε στη συχνότητα της Ραδιοφωνίας Κυκλάδων 101,3 και στην εκπομπή “Cyclades On Air”.

Το νησί της Ρόδου, ορθοποδεί και αναπληρώνει το κενό που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια (και μετά) τις καταστροφικές πυρκαγιές και αυτό αποτυπώνεται στα μέχρι τώρα στοιχεία όπως αναφέρονται σε σχετικό δελτίο τύπου που λάβαμε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Οι προσπάθειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποδίδουν καρπούς, γεγονός που αναλύθηκε με λεπτομέρεια από τον κ. Χατζημάρκο κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας.

Ο κ. Χατζημάρκος στάθηκε στη μέχρι τώρα πορεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κατάφερε να γίνει μία από τις πλουσιότερες στην ευρύτερη περιοχή όπως είπε και τόνισε πως αυτό είναι αποτέλεσμα στοχευμένων ενεργειών και δράσεων και όχι μίας απλής συγκυρίας.

Μια πολύ καλή συσκευασία που αν δεν έχει περιεχόμενο δεν αξίζει τίποτα είναι η επικοινωνιακή πολιτική, τόνισε ο κ. Χατζημάρκος στην ερώτηση για τον τρόπο με τον οποία η Περιφερειακή Αρχή επικοινωνεί κατά τη διάρκεια της θητείας της το έργο της.

Εξήγησε μάλιστα με παραδείγματα γιατί τα περί επικοινωνιακών τρικ από τους αντιπάλους του πέφτουν στο κενό. Τόνισε δε, ότι εάν το περιεχόμενο δεν έχει ουσία, τότε αυτό-εκτίθεται αυτός που επιχειρεί να αναδείξει κάτι που δεν είναι πραγματικό.

Επιπλέον έγινε λόγος για τις επικείμενες εκλογές και ανέφερε ότι είναι θέμα χρόνου η οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου.

Σχολίασε επίσης ότι, το γεγονός ότι είναι Περιφερειακή Αρχή δεν είναι πλεονέκτημα καθώς ο πολίτης είναι αυτός που κρίνει και πάντα είναι πιο αυστηρός με τους Διοικούντες.

Τόνισε ότι ο πολίτης, αποφασίζει και κρίνει με γνώμονα την πορεία που είχε η καθημερινότητα του από τη στιγμή που ανέλαβε μία Αρχή και όχι με τις υποσχέσεις που θα του δοθούν.

Χαμογέλασε για τις επιτυχίες της Περιφέρειας με σημείο αναφοράς την αειφορία σε τέσσερις πυλώνες (Αστυπάλαια, Χάλκη, Τήλος και Ρόδος), οι οποίοι είναι πρότυπο για ευρωπαϊκές κι όχι μόνο χώρες.

Ο κος Χατζημάρκος αναφέρθηκε και σε αυτά που θα ήθελε να κάνει την επόμενη πενταετία ή το στόχο που θέτει, σημειώνοντας ότι αυτός δεν είναι άλλος από τη αναβάθμιση της ποιότητας στη παροχή της δημόσιας Υγείας.

Τόνισε δε με έμφαση, ότι θα ήθελε επιτέλους να πάρει διαζύγιο ο Πειραιάς από τα Νησιά, λέγοντας ότι έχει γίνει κουβέντα με τον Πρωθυπουργό για τον διαχωρισμό της 2η ΔΥΠΕ.

Ακούστε την συνέντευξη εδώ…

naxospress