Νότιο Αιγαίο Πολιτική

Τέσσερις ακόμα υποψήφιες με τον Γιώργο Χατζημάρκο σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Την υποψηφιότητα τεσσάρων ακόμα γυναικών, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, της Δήμητρας Κουσαθανά και της Μαρίας Παλαιοχωρίτου στην ΠΕ Μυκόνου, της Σίμου Νικολέτας στην ΠΕ Νάξου και της Σταματίας Φίλια στην ΠΕ Ρόδου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

 

H κ. Κουσαθανά, ιδιωτική υπάλληλος, Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μυκόνου με ενεργή δράση στα πολιτιστικά του νησιού, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζω την υποψηφιότητάς μου για τη θέση της περιφερειακής συμβούλου στο πλευρό του κ. Γιώργου Χατζημάρκου. Η υποψηφιότητά μου έχει έναν απλό στόχο: να βγούμε μπροστά και να δείξουμε ότι πραγματικά νοιαζόμαστε για τον τόπο μας ως νέα γενιά, για το παρόν και το μέλλον του, χωρίς όμως να ξεχνάμε το παρελθόν.

Ως νέα γυναίκα, πιστεύω ακράδαντα ότι όλα είναι δυνατά. Η νέα γενιά έχει τη δύναμη και τη φρεσκάδα να δημιουργήσει αλλαγές και να επηρεάσει θετικά το περιβάλλον της. Είμαι αποφασισμένη να αξιοποιήσω αυτήν τη δύναμη και να εργαστώ με σθένος για την ευημερία του τόπου μας.

Τα θέματα που με απασχολούν κατεξοχήν είναι η υγεία, η παιδεία και ο πολιτισμός.

Θα εργαστώ για τη βελτίωση του συστήματος παιδείας, προωθώντας την πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ταλέντων στους νέους.

Επιπλέον, θα δώσω μεγάλη έμφαση στον πολιτισμό και την προώθηση της τοπικής κληρονομιάς. Θα προωθήσω τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και την πρόσβαση σε πολιτιστικούς πόρους, ώστε να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε την ταυτότητα και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ως περιφερειακή σύμβουλος, θα είμαι πάντα προσιτή και ανοιχτή στις ανάγκες και τις απόψεις των πολιτών. Θα προωθήσω τη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και θα επιδιώξω τη διαφάνεια και την ευθύνη στον τρόπο λειτουργίας της περιφερειακής διοίκησης.

Είμαι διατεθειμένη να εργαστώ σκληρά και αφοσιωμένα για την επίτευξη των στόχων αυτών. Με τη νέα γενιά και τη δυναμική της, μπορούμε να φέρουμε αλλαγές και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Σας καλώ να σταθούμε μαζί, να ενωθούμε ως κοινότητα και να δώσουμε το καλύτερο από εμάς για το νησί μας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να φέρουμε πραγματική αλλαγή.

 Ας εργαστούμε από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας και για τις επόμενες γενιές.»

 

Η κ. Παλαιοχωρίτου νομικός και επιχειρηματίας εστίασης και τουρισμού στη Μύκονο, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Με μεγάλη μου χαρά και τιμή ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για τη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου στην ΠΕ Μυκονου με τον Γιώργο Χατζημάρκο. Είναι μια μεγάλη τιμή για μένα να έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω το υπέροχο νησί της Μυκόνου, ένα νησί που με υποδέχτηκε και με αγκάλιασε, στήριξε την επιχειρηματική μας κίνηση και τον πολιτισμό μας, τον οποίο σεβόμαστε και αγαπάμε λες και πάντα ανήκαμε εδώ.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου καριέρας, έχω αναπτύξει μια βαθιά αγάπη για τη Μύκονο και μια δέσμευση για την πρόοδο και την ευημερία της κοινότητάς μας. Ο στόχος μου ως Περιφερειακής Συμβούλου είναι να συνεχίσω να εργάζομαι με πάθος και αφοσίωση για την ανάπτυξη του νησιού μας και τη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες μας.

Μια από τις κύριες προτεραιότητές μου είναι η περαιτέρω εξωστρέφεια στον τομέα του τουρισμού. Η Μύκονος είναι ένας προορισμός που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, και είναι σημαντικό να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας σε αυτόν τον τομέα. Θα εργαστώ για την προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους επισκέπτες μας.

Επίσης, πιστεύω ότι μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία είναι θεμελιώδους σημασίας. Θα εργαστώ για να προωθήσω την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας για όλους τους κατοίκους της Μυκόνου. Θα υποστηρίξω πρωτοβουλίες που προάγουν την ισότητα των φύλων και προωθούν τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Ως Περιφερειακή Σύμβουλος, θα διασφαλίσω ότι οι ανάγκες και οι φωνές της Μυκόνου θα ακουστούν σε όλα τα επίπεδα της περιφερειακής διοίκησης. Θα συνεργαστώ στενά με τις τοπικές αρχές, τους επιχειρηματίες, τις κοινωνικές οργανώσεις και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους.

Προσδοκώ ότι η εμπειρία μου στον τοπικό αυτοδιοικητικό χώρο και οι γνώσεις μου σε θέματα ανάπτυξης και νομικής θα με βοηθήσουν να ανταποκριθώ στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Μύκονος και να διαμορφώσω μια κοινότητα που θα είναι ακόμα πιο ανοικτή και δίκαιη.

Σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου και να ενωθούμε για να κάνουμε τη Μύκονο ακόμα καλύτερη.»

 

Η κ. Σίμου, υπάλληλος τουριστικών επιχειρήσεων στη Σχοινούσα, με εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος και Αντιδήμαρχος δημοτικής κοινότητας Σχοινούσας στον Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων την περίοδο 2014-2019, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Όταν αγαπάς τον τόπο σου βρίσκεις την δύναμη και το κουράγιο να κάνεις τα πάντα για ένα καλύτερο αύριο. Έτσι και εγώ με μεγάλη μου χαρά δέχτηκα την πρόταση του κύριου Χατζημάρκου να συμμετέχω στην ομάδα του, ώστε να κάνουμε άλλο ένα βήμα μπροστά για τα νησιά μας. Κύριε Χατζημάρκο, είναι μεγάλη μου τιμή να συνεργαστώ μαζί σας γιατί έχετε δείξει ότι αγαπάτε και στηρίζετε τα νησιά του Νότιου Αιγαίου.».

 

Η κ. Φίλια, δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Ρόδο, αναφέρει στη δική της δήλωση:

«Μετά την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του κ. Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, αποφάσισα να κατέλθω στον πολιτικό στίβο ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το συνδυασμό

«Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» .

Με την ιδιότητα μου ως μάχιμη δικηγόρος εδώ και δεκαεπτά χρόνια και ως Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και ως σύζυγος και  μητέρα δύο παιδιών, με αίσθημα ευθύνης, έχω  σκοπό να υπηρετήσω τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα τη Ρόδο, με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη».

 

 

 

Βιογραφικό Δήμητρας Κουσαθανά

 

Η Δήμητρα Κουσαθανά είναι ιδιωτική υπάλληλος, Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μυκόνου.

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Μύκονο, από όπου έφυγε για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Οι γονείς της είναι ο Μιχάλης και η Μαργαρίτα.

Είναι Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου, στο συμβούλιο της ΚΔΕΠΠΑΜ καθώς και ενεργό Μέλος της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου.

Πιστεύει πολύ στον εθελοντισμό και βοηθάει εθελοντικά όπου της ζητηθεί.

 

Βιογραφικό Μαρίας Παλαιοχωρίτου

 

Η Μαρία Παλαιοχωρίτου  είναι νομικός και επιχειρηματίας εστίασης και τουρισμού στη Μύκονο.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά μαζί με την αδερφή της στο νησί της Μυκόνου τα τελευταία 8 χρόνια ως επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού.

Αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της Νομικής.

Υπήρξε μέλος της νεολαίας της Νέας δημοκρατίας του Πειραιά και μέλος στον ευρωπαϊκό οργανισμό δικαιωμάτων των γυναικών στην Ευρώπη. Είναι ευαισθητοποιημένη στα θέματα υγείας και ειδικά στα θέματα νεφροπαθών υπό αιμοκάθαρση.

 

 

Βιογραφικό Νικολέτας Σίμου

 

Η Νικολέτα Σίμου είναι υπάλληλος τουριστικών επιχειρήσεων στη Σχοινούσα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός λογιστικού – φοροτεχνικού γραφείου.

Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος δημοτικής κοινότητας Σχοινούσας στον Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων την περίοδο 2014-2019.

Είναι μέλος και εθελόντρια στο πολιτιστικό σύλλογο Νέων Σχοινούσας.

 

Βιογραφικό Σταματίας Φίλια

 

Η Σταματία Φίλια είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Οικογενειακή Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παράλληλα με τη μαχόμενη δικηγορία, είναι Νομικός σύμβουλος στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Α.Ε. –ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε.» (από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και σήμερα) στο Ειρηνοδικείο και Υποθηκοφυλάκειο Καρπάθου, Υποθηκοφυλάκειο Μεγίστης (Καστελλορίζου) και Πρωτοδικείο Ρόδου.

Είναι Πτυχιούχος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιώς, πτυχιούχος μετεκπαίδευσης Οικογενειακής Διαμεσολάβησης του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης καθώς και του ADR ODR International and the European Institute for Conflict Resolution.