Περιφέρεια

Προς νέο ρεκόρ ο τουρισμός της Ρόδου παρά τις φωτιές. Οι αφίξεις ξεπέρασαν ακόμη και τη χρονιά ορόσημο του 2022

Οι δασικές πυρκαγιές της Ρόδου έφεραν αρνητικό ισοζύγιο στις OnLine κρατήσεις ουσιαστικά για 6 μόνο ημέρες, από 23 έως 29 Ιουλίου

Ταχύτατη είναι η επαναφορά του τουρισμού της Ρόδου, που για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ένα πανίσχυρο και ανθεκτικό brand, που βγαίνει ενισχυμένο από τις κρίσεις, μέσα από την σοβαρή και αποφασιστική διαχείριση των δύσκολων περιστάσεων και τα γρήγορα αντανακλαστικά, όπως συνέβη και με τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές.

Ειδικότερα, νέο ρεκόρ καταγράφει ο Τουρισμός στο νησί των Ιπποτών το φετινό καλοκαίρι παρά τις πρόσφατες πυρκαγιές, αφού οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο νησί σημειώνουν ανοδική πορεία ακόμη και σε σχέση με τη χρονιά ορόσημο του 2022.

Οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στη Ρόδο το διάστημα από 1η Μαρτίου ως 20 Αυγούστου έχουν πλήρως ανακάμψει και πέρασαν σε θετικό πρόσημο σε σύγκριση και με το 2019 και με το 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 19% και κατά 1% αντίστοιχα, όπως γνωστοποίησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, σε ανάρτησή του στα social media.

Προσθέτει μάλιστα ότι οι δασικές πυρκαγιές της Ρόδου έφεραν αρνητικό ισοζύγιο στις OnLine κρατήσεις ουσιαστικά για 6  μόνο ημέρες, 23 με 29 Ιουλίου. Από τις 29 Ιουλίου, ήδη, το ισοζύγιο γύρισε θετικό και από τις 4 Αυγούστου, η Ρόδος ξεπέρασε σε όγκο OnLine κρατήσεων και το προ της φωτιάς επίπεδο.

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το πρώτο εξάμηνο τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση εμπορικών αεροσκαφών είναι το “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου.

Ο κ. Χατζημάρκος, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media αναφέρει:

Να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις!
Αυτή η, εξαιρετικά ταχεία, ανάκαμψη της Ρόδου, δείχνει πολλά. Πρώτα απ’ όλα για τους ανθρώπους της.
Για το περιβάλλον συνεργασίας και εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί.
Για το σχέδιο της.
Για τα ανακλαστικά της.
Οι Διεθνείς Αεροπορικές Αφίξεις στη Ρόδο, στο διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 20 Αυγούστου, έχουν πλήρως ανακάμψει και πέρασαν σε θετικό πρόσημο σε σύγκριση και με το 2019 και με το 2022. Σε αυτή την σύγκριση, δεν συμπεριλαμβάνονται οι διεθνείς επιβάτες που φτάνουν στο νησί μέσω του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”, οπότε αυτό το 1% αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 είναι ουσιαστικά σημαντικά υψηλότερο.
Οι δασικές πυρκαγιές της Ρόδου έφεραν αρνητικό ισοζύγιο στις OnLine κρατήσεις ουσιαστικά για 6 ημέρες, από 23 έως 29 Ιουλίου. Από τις 29 Ιουλίου, ήδη, το ισοζύγιο γύρισε θετικό και από τις 4 Αυγούστου, η Ρόδος ξεπέρασε σε όγκο OnLine κρατήσεων και το πρό της φωτιάς επίπεδο.