Νότιο Αιγαίο Πολιτική

Τέσσερα νέα ονόματα στο πλευρό του Νικηφόρου Παπανικόλα

Στην ανακοίνωση τεσσάρων ακόμη Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων προχώρησε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Νικηφόρος Παπανικόλας

Κατερίνα Μαρινάκη

Δημοσιογράφος – Λαογράφος

Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (Φολέγανδρος)

Γεννήθηκε στη Φολέγανδρο των Κυκλάδων και σπούδασε Νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, πριν συνεχίσει σε Mεταπτυχιακές Σπουδές στη Λαογραφία, στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά, είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών. Από το 1998 έως και σήμερα είναι εκδότρια αλλά και δημοσιογράφος των εκδόσεων «Μικρές Κυκλάδες – Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο και το Ιόνιο», που δραστηριοποιούνται στην έκδοση πλήθους εντύπων, όπως τοπικές εφημερίδες, περιοδικά ποικίλης ύλης, ταξιδιωτικοί οδηγοί, βιβλία και εταιρικά έντυπα ακτοπλοϊκών εταιρειών. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά Συνέδρια, τα οποία αφορούσαν κυρίως στην ευρωπαϊκή, ελληνική και νησιωτική Λαογραφία, Ιστορία και Παράδοση. Με θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού και Γαστρονομίας ασχολείται και μέσα από το site της LIVE TO TRAVEL AND TASTE.

Έχει συγγράψει βιβλία που αφορούν στην ιδιαίτερη πατρίδα της, έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ άρθρα και μελέτες της ποικίλου περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες πανελλαδικής ή τοπικής εμβέλειας, αλλά και σε Ελληνοαμερικανικά Μ.Μ.Ε., με τα οποία συνεργάζεται. Είναι Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού κ.α.

Κυριάκος Βασιλειάδης

Ιδιωτικός Υπάλληλος

Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου

Αρτέμης Ρουσσουνέλος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

Περιφερειακή Ενότητα Σύρου

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου και είναι 47 ετών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων και απόρων οικογενειών “Ο Ονίσημος” στον νομό Κυκλάδων.

Αφροδίτη Κυπριώτη

Γραμματέας σε Δικηγορικό Γραφείο

Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου