Νότιο Αιγαίο Πολιτική

Τέσσερις ακόμα υποψήφιες από τις Κυκλάδες με τον Γιώργο Χατζημάρκο

Την υποψηφιότητα τεσσάρων ακόμα γυναικών από τις Κυκλάδες, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, της Ραφαέλας Βασιλάκη στην ΠΕ Κέας Κύθνου, της Δήμητρας Βιδάλη στην ΠΕ Τήνου, της Ραμπελίας Δερβεντζή-Γαβαλά και της Ελευθερίας Πολυχρονίδου στην ΠΕ Θήρας, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

H κ. Βασιλάκη, γεωπόνος και ιδιοκτήτρια γεωπονικού κέντρου, Γραμματέας στο Δ.Σ. στον Φιλοζωικό Σύλλογο Κέας, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα η πρόταση του κυρίου Χατζημάρκου να συμμετέχω στην παράταξή του. Βλέποντας και θαυμάζοντας το έργο του τα τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ και να μην τον στηρίξω στην προσπάθειά του να κάνει το καλύτερο που μπορεί για τα νησιά μας. Έχοντας λοιπόν φρέσκιες ιδέες, πολλή όρεξη για δουλειά και γνωρίζοντας τα προβλήματα των μικρών νησιών, όπως είναι η Κέα και η Κύθνος μας, δεσμεύομαι να προσπαθήσω ουσιαστικά για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, για  μία καλύτερη ποιότητα ζωής, όπου και οι μεγαλύτεροι αλλά και οι νεότεροι κάτοικοι θα επιθυμούν να διαμένουν μόνιμα στον τόπο τους και να δραστηριοποιούνται σε αυτόν.»

 

Η κ. Βιδάλη από την Τήνο, καθηγήτρια γερμανικών, στέλεχος μεγάλων διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων και η νεότερη υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της παράταξης στην ηλικία των 27 ετών, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Με τη συμμετοχή μου σε αυτές τις εκλογές, στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου, θέλω να αντιπροσωπεύσω τη νέα γενιά.

Τη γενιά που φέρνει νέες  – φρέσκιες ιδέες στον τόπο και όχι ανακυκλώσιμες.

Τη γενιά που φέρνει τα νησιά μας 10 χρόνια μπροστά και όχι πίσω με επιλογές βιώσιμης ανάπτυξης και δράσεις ανθρωποκεντρικές με περιβαλλοντικό πρόσημο και ζύγιασμα της φέρουσας ικανότητας κάθε τόπου.

Να συναποφασίσουμε οι νέοι με τους έμπειρους, δράσεις που έχουν να κάνουν με κοινωνικά θέματα. Με τον τουρισμό. Την τέχνη και τον πολιτισμό και να αξιοποιήσουμε τους ιδιαίτερους παράγοντες που διαμόρφωσαν την ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα του κάθε τόπου.

Η πατρίδα μου η Τήνος ήταν από παλιά τόπος προσκυνήματος και αυτό τη χαρακτηρίζει, εμείς οι νέοι του νησιού επιδιώκουμε το πάντρεμα, κτίζοντας πάνω στα τοπικά και ιδιαίτερα στοιχεία και αξιοποιώντας τις ανεξερεύνητες προκλήσεις και τη δυναμική των νησιών μας.

Για την Τήνο μας, που είναι τόπος ευλογημένος και για τα νησιά μας αξίζουν τα καλύτερα και η προσφορά και η συστράτευση όλων μας, χωρίς κομματικές παρωπίδες, χωρίς μικροπολιτικές και συμφέροντα, με γνώμονα την αξιοσύνη, την αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού τους και με διάθεση προσφοράς».

 

Η κ. Δερβεντζή-Γαβαλά, κτηνίατρος στην Φολέγανδρο με καταγωγή από Σαντορίνη και Ανάφη, που τα τελευταία 19 χρόνια μένει μόνιμα στις Κυκλάδες, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Αποφασίζω να είμαι υποψήφια για να συμβάλω και εγώ με τις δυνάμεις μου σε μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους νησιώτες και τα μικρά μας νησιά, όπως η υγεία και η στελέχωση των υποδομών, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα με την προώθηση των εγχώριων τοπικών προϊόντων, η στελέχωση των υπηρεσιών δημόσιας διοίκησης, η εκπαίδευση για καλύτερα συντηρημένες και επαρκώς στελεχωμένες σχολικές μονάδες και η ακτοπλοΐα για συχνότερη διασύνδεση και των μικρών νησιών. Για όλους τους παραπάνω λόγους συμπορεύομαι με την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».

 

Η κ. Πολυχρονίδου, καθηγήτρια γαλλικών και τουριστική συνοδός στην Σαντορίνη, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Με αίσθημα ευθύνης, διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά και προσανατολισμένη στην προσπάθεια για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών μας, καταθέτω την υποψηφιότητά μου για τις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις  8 Οκτωβρίου 2023 με τον συνδυασμό “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο ” στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας. 

Συντάσσομαι με το σχέδιο και το όραμα του σημερινού αλλά και αυριανού  Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και υπόσχομαι να  συνδράμω με  όλες μου τις δυνάμεις για να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ο τουρισμός που αποτελεί την “βαριά βιομηχανία ” της περιοχής μας, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του πρωτογενούς  τομέα  των νησιών μας και να συμβάλω στον  αγώνα για την πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων όλων των νησιών μας».

 

 

 

Βιογραφικό Ραφαέλας Βασιλάκη

 

Η Ραφαέλα Βασιλάκη είναι γεωπόνος, ιδιοκτήτρια γεωπονικού κέντρου και Γραμματέας του Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Κέας.

Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Ηπείρου στο τμήμα Γεωπονίας και έκανε πρακτική στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στο τμήμα Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας.

Εργάστηκε στην Αθήνα ως ιδιωτική υπάλληλος σε μεγάλες εταιρείες ενώ παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια για εξειδικεύσεις σε τομείς της Γεωπονίας (δηλ. Αμπελουργία, Μελισσοκομία, Αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτά κ.α.).

Έχοντας καταγωγή από τον πατέρα της από την Νάξο και από την  μητέρα της από την Κέα, μετακόμισε μόνιμα με τον σύζυγό της το 2019 στο νησί και να δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε αυτό ανοίγοντας το γεωπονικό κέντρο.

Ασχολείται ενεργά με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Κέας, όπου στις τελευταίες εκλογές θέτοντας υποψηφιότητα εκλέχθηκε στη θέση του Γραμματέα στο Δ.Σ.

 

Βιογραφικό Δήμητρας Βιδάλη

 

Η Δήμητρα Βιδάλη είναι καθηγήτρια Γερμανικών και στέλεχος ξενοδοχειακών μονάδων, που μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Γερμανίας και Τήνου.

Σπούδασε την Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον χειμώνα του 2023  ξεκινά τις μεταπτυχικές της σπουδές στο Marketing.

Σήμερα, εργάζεται στο Μόναχο, στις δημόσιες σχέσεις του Μandarin Oriental στο τμήμα του Food and Beverage, ενώ έχει προηγούμενη εμπειρία  στο Andaz Hotel by Hyatt concept στο τμήμα εκδηλώσεων οργάνωσης του ξενοδοχείου του Μονάχου, στο Aeolis Tinos Suites στον Τριαντάρο Τήνου, στις δημόσιες σχέσεις καθώς και στο Τinos beach για τρεις συνεχόμενες καλοκαιρινές σεζόν. Πριν από τις ξενοδοχειακές μονάδες, είχε ασχοληθεί με τον τουρισμό ως διαχειρίστρια Airbnb μονάδων.

Έχει εργαστεί και ως καθηγήτρια γερμανικών.

Πατέρας της είναι ο γνωστός Μαρμαρογλύπτης Μιχάλης Βιδάλης, από τον οποίο έχει διδαχθεί την τέχνη του μαρμάρου.

 

Βιογραφικό Ραμπελίας (Μπέλλας) Δερβεντζή-Γαβαλά

 

Η Ραμπελία Δερβεντζή-Γαβαλά είναι κτηνίατρος ζώων συντροφιάς και παραγωγικών ζώων.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όμως οι κυκλαδίτικες ρίζες της οικογένειάς της (από Σαντορίνη και Ανάφη, το γένος Πελέκη) την ώθησαν να γίνει μόνιμη κάτοικος των νησιών από επιλογή, πριν από 19 χρόνια.

Εγκαταστάθηκε στην Μήλο, όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως κτηνίατρος παραγωγικών ζώων αλλά και ζώων συντροφιάς, εξυπηρετώντας παράλληλα την Σίφνο, τη Σέριφο και την Κίμωλο. Ταυτόχρονα εργάστηκε για 12 χρόνια στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Επαρχείου Μήλου, με αρμοδιότητα στο νησιωτικό σύμπλεγμα της ΠΕ Μήλου και αντικείμενα, την Κτηνιατρική Δημόσια Υγεία, την σήμανση και καταχώρηση του ζωικού κεφαλαίου καθώς και τον έλεγχο των νοσημάτων των παραγωγικών ζώων.

Το 2018, παντρεύτηκε  τον γνωστό επιχειρηματία και μόνιμο κάτοικο της Φολεγάνδρου, Γαβαλά Ιωάννη του Δημητρίου, με τον οποίο διαμένουν μόνιμα στο νησί, όπου και διατηρεί ιδιωτικό κτηνιατρείο.

 

Βιογραφικό Ελευθερίας Πολυχρονίδου

 

Η Ελευθερία Πολυχρονίδου είναι καθηγήτρια γαλλικών και τουριστική συνοδός.

Έχει πτυχίο Φιλολογίας Πανεπιστημίου Σορβόννης IV Sorbonne IV Paris -Censier. Διαθέτει πιστοποίηση Σεμιναρίου παιδικής ψυχολογίας.

Έχει επίσης πτυχίου Τουριστικής Συνοδού από ΙΕΚ. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Έχει διατελέσει:

  • Συνοδός σε Τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία στη Σαντορίνη (2012-2017)
  •    Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ στο Κέντρο Επιμόρφωσης Πολιτών Αθήνας
  • Ιδιοκτήτρια επιχείρησης εστίασης & μπουτίκ ρούχων
  • Μεταφράστρια σε Ασφαλιστική Εταιρεία στο Κολωνάκι
  • Καθηγήτρια Γαλλικών σε Φροντιστήριο

Είναι εθελόντρια και μέλος Ερυθρού Σταυρού.

Το 2017 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος Τ.Ε.Ν.Δ Θήρας και σύνεδρος Ν.Δ Κυκλάδων.

Το 2002, διετέλεσε Γραμματέας της ΔΗΜ.ΤΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΗΡΑΣ, Υπεύθυνη Γυναικών και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Υγείας Θήρας.