Αστυνομικό

Αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου 50 άτομα για τις φθορές στο κτήριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Αναζητούνται, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οι δράστες που χθες το βράδυ προκάλεσαν φθορές στο κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο περιθώριο της ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από πολίτες της Ρόδου για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο της Αστυνομίας, περί τα 50 άγνωστα άτομα, προερχόμενα από πλήθος 1.200 περίπου, τα οποία συγκεντρώθηκαν κατόπιν καλέσματος σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν το νησί της Ρόδου, κατόπιν συμβολικής κατάληψης του Κτηρίου Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, παραβίασαν την είσοδο και αφού μπήκαν στον προθάλαμο, έγραψαν με σπρέι στον τοίχο την φράση «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙΤΕ».

Στην συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να προκληθούν περαιτέρω φθορές. Για την υπόθεση αυτή, ενεργείται προανάκριση.

Προηγουμένως μια μερίδα από το πλήθος των διαμαρτυρόμενων πολιτών, συγκεντρώθηκε έξω από το ξενοδοχείο του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Για τα άθλια αυτά επεισόδια, δεν έχει υποβληθεί ακόμα μήνυση και για το λόγο αυτό δεν υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση της αστυνομίας.