Ρόδος

Λάρδος Ρόδου: Διασώστες εντόπισαν 8 σκυλιά χωρίς τροφή, νερό και σκιά – Νεκρό το ένα ζώο – Έκκληση για φιλοξενίες (Φωτο)

Στη Ρόδο βρίσκεται από την Τρίτη 25/7 η ομάδα «Animal Rescue and Defence Squad» για να βοηθήσει στον εντοπισμό και την περισυλλογή ζώων και να παράσχει πρώτες βοήθειες σε όσα σκυλιά και άλλα πλάσματα έχουν ανάγκη.

Ο Στέλιος Γερονυμάκης και η ομάδα του εντόπισαν στο χωριό Λάρδος σκυλιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες χωρίς νερό, τροφή, προφύλαξη από τον ήλιο και μέσα σε περιοχή που ήταν σε συναγερμό για φωτιά.

«Καταθέσαμε μήνυση για 8 κυνηγόσκυλα που εντοπίσαμε δεμένα χωρίς νερό μέσα σε περιοχή που ήταν σε συναγερμό για το μέτωπο της φωτιάς και η εισαγγελέας διέταξε άμεσα αφαίρεση. Ήταν κι αυτή μια μεγάλη νίκη. Η επίγνωση της προσφοράς μας και η επιβράβευση μας παραμερίζουν την συσσωρευμένη κούραση», γράφει η ομάδα διάσωσης της οποίας η αποστολή ολοκληρώθηκε και επιστρέφει σήμερα στη βάση της.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της φιλοζωικής Ρόδου, Γιούλα Διμέλη, ένα σκυλάκι είναι ήδη νεκρό και από τα 8 ζώα, μόνο δύο έφεραν μικροτσίπ.

Φωτο facebook|@Γιούλα Διμέλη

Σύμφωνα με την κ. Διμέλη, ο ιδιοκτήτης των σκυλιών, που είναι κυνηγός, εντοπίστηκε και οι διασώστες υπέβαλλαν μήνυση εις βάρος του ενώ ζητήθηκε προσωρινή αφαίρεση από την Εισαγγελία και προσωρινή φιλοξενία από τον Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου.

Ωστόσο λόγω των επισκευών και των πυρόπληκτων ζώων που βρίσκονται στο κυνοκομείο, δεν υπάρχει δυνατότητα εκτέλεσης της διάταξης και εκλιπαρεί για άμεση φιλοξενία από εθελοντές ώστε να σωθούν όσα ζώα απέμειναν ωσότου ανακοινωθεί η οριστική απόφαση της κας Εισαγγελέως. «Βοηθήστε παρακαλώ όσοι μπορείτε», ζητά η κ. Διμέλη.

σκυλιά
Φωτο facebook|@Γιούλα Διμέλη

Τα ζώα απεγκλωβίστηκαν και αφαιρέθηκαν με εντολή εισαγγελέα

Πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε ο απεγκλωβισμός και η αφαίρεση των επτά κυνηγόσκυλων, με εντολή εισαγγελέα, από τον υπεύθυνο για τις διασώσεις ζώων στη Ρόδο, Γιώργο Κρητικό και την ΑΝΙΜΑ που φρόντισε για τη μεταφορά τους.

Τα σκυλιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, οδηγούνται στο κτηνιατρείο του Παναγιώτη Μαργιέ και αναζητούνται φιλοξενίες.

Φωτό Γιώργος Κρητικός
Πηγή  pet-in.gr