Διανομή ζωοτροφών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Περιφέρεια

Διανομή ζωοτροφών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στους κτηνοτρόφους της Ρόδου που επλήγησαν από την πρόσφατη δασική πυρκαγιά

Από σήμερα Δευτέρα, οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι θα ειδοποιούνται ατομικά για τις ποσότητες που δικαιούνται καθώς και για τα σημεία και το χρόνο διάθεσής τους
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την υποστήριξη των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από την πρόσφατη δασική πυρκαγιά στη Ρόδο, προχώρησε στην προμήθεια σημαντικών ποσοτήτων ζωοτροφών, για τις ανάγκες της διατροφής των ζώων που εκτρέφουν .
Η σχετική προμήθεια η οποία έγινε με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, από πιστώσεις της Περιφέρειας αφορά σε 2.050 μπάλες σανό και 10 τόνους καρπό (καλαμπόκι και κριθάρι ισόποσα).
Η επιλογή των κτηνοτρόφων στους οποίους θα διατεθούν οι συγκεκριμένες ποσότητες ζωοτροφών, οι οποίες είναι άμεσα διαθέσιμες, έγινε κατόπιν συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά , με γνώμονα τις ζημιές που υπέστησαν οι βοσκότοποι των εκτροφών καθώς και οι εκτάσεις των καλλιεργούμενων ζωοτροφών.
Σημειώνεται επίσης ότι οι ποσότητες που θα διατεθούν στους δικαιούχους κτηνοτρόφους υπολογίστηκαν με βάση τη δυναμικότητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεών τους.
Για τις ανάγκες της διανομής των ζωοτροφών, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα, έχουν ήδη συγκροτηθεί τρία κλιμάκια από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι θα ειδοποιούνται ατομικά για τις ποσότητες που δικαιούνται καθώς και για τα σημεία και το χρόνο διάθεσής τους .
Επίσης η Περιφέρεια ήδη έχει ζητήσει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να υποστηρίξει τις ανάγκες σε ζωοτροφές για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα , των εκτροφών των παραγωγικών ζώων που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Ρόδο.