Περιφέρεια

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Γ. Κρητικού με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Δωδ/νήσου

Σήμερα Πέμπτη, 18/01/2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιάννης Κρητικός πραγματοποίησε επίσκεψη στα Γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου στη Ρόδο.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη, τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Κωνσταντίνο Έλληνα, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπο Ψαρά και με υπηρεσιακούς παράγοντες των Διευθύνσεων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό των Διευθύνσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τους Διευθυντές Εκπαίδευσης για τον άρτιο προγραμματισμό, την εξαιρετική δουλειά που κάνουν και για τις προσωπικές τους παρεμβάσεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης και επίλυσης όποιων προβλημάτων έχουν προκύψει έως σήμερα στη δυναμική εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και τα υπηρεσιακά στελέχη για την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τομέα της Παιδείας. Τόνισε ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον ίδιο τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, οι πρώτες αποφάσεις του οποίου αφορούν σε θέματα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης (Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη βελτίωση υποδομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, νέος κύκλος σεμιναρίων από το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, κ.ά.). Τέλος, ενημέρωσε τους Διευθυντές ότι σε μερικές μέρες θα ανακοινωθεί το ποσό που θα διαθέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσα από το ειδικό πρόγραμμα συντήρησης σχολικών μονάδων κατά τη νέα θητεία, ενώ στο τέλος του μήνα θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας της Περιφέρειας με φορείς για τη στήριξη των σχολικών μονάδων με βιβλία, βιβλιοθήκες και εξοπλισμού φαρμακείων και τη στήριξη της εκπαιδευτικής Κοινότητας Α/θμιας εκπαίδευσης σε θέματα ΔΕΠ-Υ.

Στη συνέχεια, ο κ. Κρητικός έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση των σχολείων που έχει επισκεφθεί μέχρι σήμερα στα νησιά του Νομού και τους ανέλυσε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην προσπάθεια αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων. Ζήτησε από τους Διευθυντές να

συγκεντρώσουν και να κωδικοποιήσουν τις ανάγκες ώστε να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε τις απαραίτητες λύσεις και πάντα σε συνεργασία με τους Δήμους.

Τέλος, παρουσίασε αναλυτικά τους άξονες των προγραμμάτων στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης και ζήτησε τη στήριξη των δράσεων από τις Διευθύνσεις.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε:

“Οφείλω να τονίσω την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Περιφέρειας και του Νομού μας. Έμπειροι και δραστήριοι Διευθυντές Εκπαίδευσης σε συνεργασία με ευσυνείδητους εκπαιδευτικούς και παραγωγικά υπηρεσιακά στελέχη δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό και κάτω από αντίξοες συνθήκες για να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις που είναι αναγκαίες για τη στήριξη των εκπαιδευτικών και την πρόοδο των μαθητών και μαθητριών της Δωδεκανήσου. Ως Περιφερειακή Αρχή θα σταθούμε δίπλα τους και θα τους προσφέρουμε όλα όσα χρειάζονται ώστε να κάνουν τη δουλειά τους ακόμα καλύτερα. ’