Ρόδος

Φωτιά στη Ρόδο – Λιμενικό: «Αθόρυβη δύναμη» οι 3.000 εθελοντές, «ευχαριστώ που δεν θρηνήσαμε θύματα»

Προσπαθούσαμε σε κάθε γωνία που υπήρχε πυροσβέστης, είπαν οι Ροδίτες που αντιμετώπισαν κάθε πρόβλημα που είχαν οι πυρόπληκτοι

Για όσο διαρκούσε η μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο, πάνω από 3.000 εθελοντές έδιναν όλο το 24ωρο μια άλλη μάχη στο πλευρό των πυροσβεστών.

Ήταν μια «αθόρυβη δύναμη», τόνισε στην ΕΡΤ η πλωτάρχης του Λιμενικού Σοφία Καραβέλα.

«Προσπαθούσαμε να καλυφθούμε και ταυτόχρονα να σώσουμε τον κόσμο. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ ήταν ότι δεν θρηνήσαμε θύματα», δήλωσε και μετέφερε μια εικόνα που θα της μείνει αξέχαστη. Είναι τα δύο παιδάκια που αποβιβάστηκαν στα Λοθιάρικα και περίμεναν να ξαναβρεθούν με τους γονείς τους και τη γυναίκα που έψαχνε τον πατέρα του παιδιού της.

«Προσπαθούσαμε σε κάθε γωνία που υπήρχε πυροσβέστης», είπε ο εθελοντής Αιμίλιος Μανωλάκης. Η Βέρα Λαζαράκη, στέλεχος των Προσκόπων Δωδεκανήσου, και ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Αντώνης Ζερβός, είπαν, από την πλευρά τους, ότι σύσσωμη η κοινωνία της Ρόδου, άφησε ανοιχτά σπίτια για να φιλοξενήσουν κόσμο.

Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε περιστατικά εγκαυμάτων, τσιμπημάτων και αλλεργικών αντιδράσεων από φυτά και περιστατικά θερμικής εξάντλησης, είπε η εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγάπη Πεταλίδου.