Ζευγάρι Βρετανών παντρεύτηκε στη Ρόδο, ενώ η φωτιά έκαιγε το νησί
Τουρισμός

Ζευγάρι Βρετανών παντρεύτηκε στη Ρόδο, ενώ η φωτιά έκαιγε το νησί

Γάμος των ονείρων μας στη Ρόδο καθώς οι πυρκαγιές κατέστρεφαν το νησί – φοβηθήκαμε τα χειρότερα μέχρι το θαυματουργό τηλεφώνημα

Ένα ζευγάρι Βρετανών παντρεύτηκε χθες στη Ρόδο, αφού πρώτα έζησαν ένα θρίλερ για το αν θα καταφέρουν να ταξιδέψουν ως εκεί, μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν πριν από μια εβδομάδα και κατακαίνε το νησί.

Ο 38χρονος Rοb Heasman, 38 ετών και η 32χρονη Kirstie Galvin πέρασαν τα τελευταία δυόμισι χρόνια σχεδιάζοντας το γάμου τους στη Ρόδο.

Και ήταν όλα έτοιμα για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Το περασμένο Σάββατο έπεσαν για ύπνο στο σπίτι τους στη Βρετανία έχοντας τα πάντα έτοιμα -από το νυφικό και το γαμπριάτικο μέχρι τις βέρες τους- καθώς τα ξημερώματα στις 02:45 τοπική ώρα θα ξεκινούσαν για το αεροδρόμιο του Λούτον για να πετάξουν για Ρόδο.

Όμως λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα τους ξύπνησε ένα τηλεφώνημα από τον κουμπάρο του Rob o oποίος τους ενημέρωσε ότι η πτήση τους με την easyJet είχε ακυρωθεί την τελευταία στιγμή λόγω των πυρκαγιών στη Ρόδο που λίγες ώρες πριν είχαν λάβει δραματικές διαστάσεις.

Η Kirstie ξέσπασε σε κλάματα και υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, προτού η οικογένεια συσπειρωθεί και βάλει τα δυνατά της για να σώσει το γάμο του ζευγαριού.

Μετά από δεκάδες τηλεφωνήματα, εξασφάλισαν μια νέα πτήση της easyJet 24 ώρες αργότερα – καθώς, σε αντίθεση με ορισμένες άλλες αεροπορικές, αποφάσισε να συνεχίσει τις πτήσεις προς τη Ρόδο.

Ετσι το ζευγάρι μαζί με όλη την οικογένεια έφθασαν στη Ρόδο τη Δευτέρα – καθώς οι πυρκαγιές εξακολουθούσαν να μαίνονται σε ορισμένες περιοχές.

Παρά τις αντιξοότητες, το ευτυχισμένο ζευγάρι κατάφερε να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας χθες με την παρουσία 50 συγγενών και φίλων στις αρχαίες πηγές της Καλλιθέας.

Την ίδια ώρα, όπως γράφει η The Sun «γενναίοι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες που προκαλούσαν καταστροφές 20 μίλια μακριά στο Γεννάδι».

Ο ενθουσιασμένος κεραμίστας Ρομπ δήλωσε: «Είναι θαύμα που φτάσαμε ως εδώ. Φοβόμασταν ότι θα έπρεπε να ακυρώσουμε το γάμο. Δεν εγκαταλείψαμε ποτέ την ελπίδα και μετά από έναν σύντομο πανικό, όλοι μαζί συσπειρωθήκαμε και πετύχαμε το ακατόρθωτο».

Το ζευγάρι, που έχει δύο παιδιά, τη Nuala, έξι ετών, και την Brielle, δύο ετών, αρνήθηκαν να αναβάλλουν το γάμο τους.

 

Η μητέρα της Kirstie, Mandy Galvin, διηγήθηκε πώς έσωσαν το γάμο. «Μετά από πολυάριθμα τηλεφωνήματα επικοινωνήσαμε με μια υπέροχη κυρία στην easyJet, η οποία ορκίστηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει. Τέσσερις ώρες αργότερα τηλεφώνησε για να μας πει ότι θα είχαμε νέα πτήση την επόμενη μέρα. Από όλα τα νησιά του κόσμου, από όλες τις ημερομηνίες, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε την τύχη μας όταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές».

«Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι που ο εκπρόσωπος πελατών μας εξασφάλισε εναλλακτικές επιλογές για όλους αυτούς, ώστε η μεγάλη τους μέρα να πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί», δήλωσε εκπρόσωπος της EasyJet.

Γάμοι Βρετανών ακυρώθηκαν στη Ρόδο λόγω της φωτιάς
Βέβαια δεν είχαν όλα τα ζευγάρια που είχαν προγραμματίσει το γάμο τους αυτές τις ημέρες την ίδια τύχη. Επίσης η The Sun φιλοξενεί την περίπτωση της 43χρονης Tarnya Kemp και του συζύγου της Colin Saunders που δαπάνησαν 32.000 λίρες για να παντρευτούν αυτή την Κυριακή στην Λίνδο της Ρόδου.

Αφού προσγειώθηκαν στη Ρόδο, οι ίδιοι και οι 22 καλεσμένοι τους ενημερώθηκαν ότι τα διαμερίσματά τους στο Lindia Thalassa είχαν εκκενωθεί. Πέρασαν δύο νύχτες σε ένα γήπεδο πάσκετ που είχε μετατραπεί σε αίθουσας φιλοξενείας.

«Είμαστε ασφαλείς και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Δεν μπορούμε να παντρευτούμε μέχρι να πάρω πίσω τα χρήματά μας. Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό», δήλωσε η Tarnya Kemp.

Πηγή: iefimerida