Άρμα μάχης μετατράπηκε σε θηριώδες πυροσβεστικό στη Ρόδο
Ρόδος

Άρμα μάχης μετατράπηκε σε θηριώδες πυροσβεστικό στη Ρόδο: Μεταφέρει 15.000 λίτρα νερό και αντέχει μέχρι και ναρκοπέδιο

Το πυροσβεστικό άρμα Jumbo Truck Multi μπορεί να ανοίξει ζώνη πυρασφαλείας ή να ξεριζώσει δέντρα μπαίνοντας μέσα στη φωτιά

Ένα άρμα μάχης, το ερπυστριοφόρο Leopard το οποίο μεταποιήθηκε στον Ορχομενό και “πατενταρίστηκε” στο Μόναχο της Γερμανίας σε πυροσβεστικό όχημα, επιχειρεί στις πυρκαγιές της Ρόδου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ ο κατασκευαστής του Θόδωρος Ρέντζος, πρόεδρος της Ram Europe, το άρμα μάχης που μεταποιήθηκε σε θηριώδες πυροσβεστικό μπορεί να μεταφέρει 15.000 λίτρα νερό.

Πίσω από το λευκό κανόνι και τις δύο δεξαμενές βρίσκεται ειδικός θάλαμος διάσωσης που δέχεται δέκα άτομα. Παρέχεται οξυγόνο και εξασφαλίζεται ασφαλής διάσωση πυρόπληκτων αλλά και παραμονή τους ως και δύο ώρες, όπως είπε ο Θόδωρος Ρέντζος.

Το Jumbo Truck Multi έχει τη δυνατότητα να μπει μέσα στη φωτιά, γιατί έχει μέταλλα που αντέχουν ακόμα και σε ναρκοπέδιο.

Έχει επίσης τη δυνατότητα να ανοίξει ζώνη πυρασφαλείας ή να ξεριζώσει δέντρα μπαίνοντας μέσα στη φωτιά και ρίχνοντας νερό σε απόσταση 80 μέτρων. Μπορεί επίσης να επιχειρεί κατά τη διάρκεια της νύχτας γιατί έχει πολλούς προβολείς.

“Ήμασταν και στις πυρκαγιές της Εύβοιας και στις πυρκαγιές της Αττικής και παλαιότερα σε άλλες πυρκαγιές, με αποκορύφωμα αυτό που είχε γίνει κάποια στιγμή αν θυμάστε στην Αρχαία Ολυμπία, όταν τελευταία στιγμή έγινε κατάσβεση του μουσείου. Δεν μπορούσε να επιχειρήσει άλλο μέσον γιατί η φωτιά έχει φτάσει σε 15 μέτρα ύψος και επιχειρήσαμε από κοντά και σβήσαμε τη φωτιά με το κανόνι”, είπε ο κ. Ρεντζος.

“Ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, με τον οποίο έχουμε συνεργασία μάς κάλεσε κι εμείς εθελοντικά το φέραμε εδώ, την 9η ημέρα της πυρκαγιάς. Μάς υποστήριξε ο στρατός με άρματοφορέα και το συντονισμό είχαν η Περιφέρεια και η Πυροσβεστική”, είπε κλείνοντας ο Θόδωρος Ρέντζος.

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε τα βίντεο: