Κοινωνία Ρόδος

Σπαρακτική επιστολή Ροδίτισσας μητέρας: «Έχασα την έγκυο κόρη μου και το εγγονάκι μου από λάθη και παραλείψεις γιατρών»

Ανοιχτή επιστολή στην κοινωνία της Ρόδου, απευθύνει μέσω της «Ροδιακής» μια Ροδίτισσα μητέρα, η οποία έχασε την εγκυμονούσα κόρη της σε νοσοκομείο των Αθηνών, όταν η τελευταία διακομίστηκε με ΕΚΑΒ από τη Ρόδο με επιπλοκές.

Η νέα τραγωδία που σημάδεψε την κοινωνία του νησιού μας, εξελίχθηκε στις 11 Ιουλίου 2023 ανάμεσα σε Ρόδο και Αθήνα.

Πρόκειται για την Καλλιόπη Διακοδημητρίου, η οποία μεταφέρθηκε στην Αθήνα στον 7ο μήνα κύησης και η οποία απεβίωσε λίγο αργότερα μαζί και το παιδί που θα έφερνε στον κόσμο.

Στην επιστολή της η μητέρα της, κα Ασημίνα Διακοδημητρίου επισημαίνει:

«Με ασήκωτο πόνο στην ψυχή μου, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου ευχαριστήρια σε όλο το πλήθος κόσμου που συμπαραστάθηκε τόσο σε μένα όσο και στον σύζυγό της καθώς και σε όλη μου την οικογένεια, για τον απροσδόκητο θάνατο της λατρευτής μου κόρης Καλλιόπης και του παιδιού της που τόσο νέα έφυγε από κοντά μας. Ήταν πραγματικά ένας άγγελος και οι άγγελοι δεν μπορούν να ζήσουν σε αυτή τη γη. Πήρε μαζί της και το αγγελούδι της που τόσο λαχταρούσε να αποκτήσει για τη γειτονιά των αγγέλων.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το τμήμα Τροχαίας καθώς και το αστυνομικό τμήμα Ρόδου, όπου το παιδί μου εργαζόταν ως πολιτική υπάλληλος καθώς και το πολιτικό τμήμα της Αστυνομίας Ρόδου, για την άμεση κινητοποίησή τους, προκειμένου να χορηγήσουν αίμα για να σωθεί η συνάδελφός τους. Επίσης τα θερμά μου ευχαριστήρια και στην εταιρεία GOLDAIR HANDLING AE.

Πέθανε σαν τον Χριστό σαν άνθρωπος που του έβαλαν το πιο φαρμακερό καρφί στα σωθικά του για να πληγωθεί η καρδιά του. Έτσι έκαναν και στο παιδί μου αφού του χορηγούσαν την παράνομη τριπλάσια δόση φαρμάκων μέσα στα σωθικά του, ενώ έπρεπε να χορηγηθεί μόνο στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης το ένα τρίτο αυτών που έπαιρνε. Έτσι πληγώθηκε η καρδιά του παιδιού μου και σταμάτησαν να χτυπούν τα φυλλοκάρδιά του. Αφού δηλητηρίασαν όλα του τα ζωτικά όργανα, έδωσε εντολή ο γιατρός εδώ στη Ρόδο να σταματήσει όλα τα φάρμακα που χορηγούσε.

Η δεύτερη τραγική φάση ήταν όταν έφτασε σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου τη μετέφερε το ΕΚΑΒ. Αντί να τη γεννήσουν μόλις έφθασε στο νοσοκομείο της Αθήνας, γι’ αυτό κι έφυγε με ΕΚΑΒ, για να σωθεί έστω ο ένας από τους δύο ή και οι δύο, δεν υπήρχε γιατρός(!) για να αντιμετωπιστεί το τραγικό περιστατικό. Έτσι έφυγε το παιδί μου και πήρε μαζί της και το αγγελούδι της.

Εύχομαι ολόψυχα καμία άλλη μητέρα να μη βρεθεί στη τραγική δική μου θέση, γιατί η πιο ανίερη στιγμή στη ζωή μας είναι η μάνα να θάβει το παιδί της.
Καλή αντάμωση κάποια μέρα λατρευτό μου παιδί».

Πηγή Rodiaki.gr