Κοινωνία Ρόδος

Εμπρησμούς από πρόθεση, κατήγγειλε στον RV ο Πρόεδρος των Μασσάρων Τ. Καμπαστάνας Αποκαλυπτικές μαρτυρίες

Εμπρησμό από πρόθεση για τις φωτιές που καίνε για 8η ημέρα τη Ρόδο, κατήγγειλε ευθέως μέσω του Real Voice 99.5 ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μασσάρων Τσαμπίκος Καμπαστάνας, περιγράφοντας τρία διαφορετικά ύποπτα περιστατικά στην εκπομπή της Ρένας Παυλάκη “Πρωινό εξπρές” και επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την γενικότερη πεποίθηση  της τοπικής κοινωνίας ότι το νησί της Ρόδου δέχεται επίθεση, λόγω της αλληλουχίας των συμβάντων εμφάνισης εστιών φωτιάς σε πολλά σημεία και με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Όπως είπε ο κ. Καμπαστάνας, χθες το νησί της Ρόδου είχε 12 διαφορετικές εστίες που μόνο τυχαίες δεν ήταν, στα σημεία που εκδηλώθηκαν.

Μάλιστα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο ίδιος έγινε μάρτυρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις ενώσω πηγαινοερχόταν από τα Μάσσαρι στα Απόλλωνα για να ελέγξει την πορεία της φωτιάς, βλέποντας τις φλόγες να ξεπηδούν σε σημεία μακριά από τα μέτωπα της πυρκαγιάς, κατά συνέπεια, δεν μπορεί να προκλήθηκαν από καύτρες ή σπίθες.

«Ήταν μία δραματική νύχτα η χθεσινή. Ήταν μια κόλαση εκτός ελέγχου. Ζήσαμε καταστάσεις πανικού, γιατί η φωτιά είχε μπει στο χωριό, έγινε εκκένωση του οικισμού και αυτή την ώρα υπάρχουν μικροεστίες. Κάηκαν δάση και αγροτικές καλλιέργειες με ελιές, αλλά ευτυχώς δεν κάηκαν σπίτια”, όπως τόνισε ο κ. Καμπαστάνας. Στην περιοχή επιχείρησαν για να προστατεύσουν τα σπίτια στο χωριό 15 οχήματα της Πυροσβεστικής.

«Από τα Απόλλωνα στη μέση του δάσους είδα μία εστία που μέχρι να κατέβω στα Μάσσαρι έγινε μεγάλη πυρκαγιά. Μετά από μία ώρα ακριβώς, πήρε φωτιά και το βουνό στο χωριό μας. Την ίδια στιγμή όταν πήρε φωτιά το χωριό στη μία πλευρά, ξέσπασε άλλη φωτιά σε ένα κοτέτσι μέσα στον οικισμό και αυτό σίγουρα δεν έγινε τυχαία», περιέγραψε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Μασσάρων.

Ανέφερε τέλος ότι υπάρχουν καταγγελίες από συγχωριανούς του για περίεργες και ύποπτες κινήσεις Πακιστανών από την περιοχή.

 

Πηγή  RealVoice της Νατάσας Παμπρή